Tibo De Smet op de IFAM. Toen lukte het net niet om de U23 EK-limiet te lopen, in Nijvel was het wel prijs.
Volledig scherm
Tibo De Smet op de IFAM. Toen lukte het net niet om de U23 EK-limiet te lopen, in Nijvel was het wel prijs. © Geert De Rycke

Tibo De Smet pakt EK U23-limiet op 800m: “Dankzij perfect haaswerk”

ATLETIEKTibo De Smet heeft zaterdag op een meeting in Nijvel de limiet voor het EK beloften (U23) in Tallinn (8-11 juli) op de 800m binnengehaald. De Windekenaar deed de klok stoppen op 1.47.63 en mag zich wellicht opmaken voor z’n eerste internationale kampioenschap. 

 1. Jens Reynders pakt eerste profzege in Ninove: “Bewijs van prima groeicurve”
  Wielrennen Profs

  Jens Reynders pakt eerste profzege in Ninove: “Bewijs van prima groeicurve”

  Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) heeft zijn eerste profzege te pakken. De Zuid-Limburger was de beste in de Grote Prijs Beeckman-De Caluwe in Ninove. Voor Reynders is dit de bevestiging van een prima groeicurve. Na een minder goed voorjaar koos de renner uit Heers voor een andere aanpak. “Met succes. Ik hoop dat dit de echte start is. Me bewijzen in de Arctic Race of Norway is mijn volgende doel”, vertelt Reynders.
 2. Seppe Brulmans gaat Spaans avontuur aan bij Dux Internacional De Madrid: “Een unieke belevenis op alle vlakken”
  Voetbal buitenland

  Seppe Brulmans gaat Spaans avontuur aan bij Dux Internacio­nal De Madrid: “Een unieke belevenis op alle vlakken”

  Vorig seizoen tekende de ervaren centrale middenvelder Seppe Brulmans (27) een contract voor drie jaar bij Patro Eisden. De Maaslanders en Seppe Brulmans gingen nu in vriendschap uit elkaar. Thibaut Courtois kwam met het idee voor zijn boezemvriend om in Madrid een avontuur aan te gaan bij Dux Internacional De Madrid in de Spaanse derde klasse. Seppe Brulmans heeft al een paar trainingen achter de rug.