Marlies Janssens met VDK Gent op 'Tigerniveau' tegen Hermes Oostende: "Heel belangrijk dat we deze overwinning alsnog pakten."
Volledig scherm
Marlies Janssens met VDK Gent op 'Tigerniveau' tegen Hermes Oostende: "Heel belangrijk dat we deze overwinning alsnog pakten." © RV

Thriller tussen Hermes Oostende en VDK Gent in eerste halve finale: “Zo’n strijd, zo’n ontknoping, niet normaal”

Volleybal Beker van BelgiëWat een wedstrijd, wat een halve finale tussen Hermes Oostende en VDK Gent. De strijd was zaterdagavond bikkelhard tijdens deze eerste krachtmeting in het kader van de Belgische beker. Het begon met een 0-2-voorsprong voor de Gentse ploeg. Dan kwam er de ommekeer en kansen aan beide zijden, gekleurd met een paar matchballen.

  1. DD Group - Isorex - NoAqua Cycling Team stelt nieuwe rensters voor: “We willen er in de toekomst staan als continentale UCI-ploeg”

    DD Group - Isorex - NoAqua Cycling Team stelt nieuwe rensters voor: “We willen er in de toekomst staan als continenta­le UCI-ploeg”

    Dat menselijkheid én ambitie hand in hand gaan in het vrouwenwielrennen, bewijst DD Group - Isorex - NoAqua Cycling Team. Het vrouwenteam, dat teamspirit hoog in het vaandel heeft, wil doorgroeien als een continentale UCI-ploeg. Samen met zijn enthousiaste partner Marieke de Groot, die zelf actief is als renster in de ploeg, is manager van de ploeg Stijn Peelman uit regio Wetteren vastberaden om het veelbelovende team verder te laten groeien in het vrouwenwielrennen.
  2. Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstollende thriller binnengehaald tegen Leuven Bears”

    Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstol­len­de thriller binnenge­haald tegen Leuven Bears”

    Het werd een beladen, nerveuze met hoog oplaaiende emoties, belangrijk duel tussen Limburg United en Leuven Bears in de strijd voor een Golden League ticket. Lange tijd leken de Bears af te stevenen op een overwinning. Bij Limburg waren ze even de pedalen kwijt toen sterspeler Maxime De Zeeuw werd uitgesloten met twee technische fouten door ref Geert Jacobs. T1 Raymond Westphalen werd uitgesloten in een zinderende slotfase. Myles Cale liet een vrijworp liggen op de zege, maar in de verlenging (80-76) wist Limburg de gouden punten in Hasselt te houden.