Thomas Sprengers, op dit beeld bij de start van Dwars door Vlaanderen, debuteerde zeven jaar geleden in de Waalse Pijl met een 28ste plaats.
Volledig scherm
Thomas Sprengers, op dit beeld bij de start van Dwars door Vlaanderen, debuteerde zeven jaar geleden in de Waalse Pijl met een 28ste plaats. © Gmax

Thomas Sprengers rijdt Waalse Pijl en L-B-L voor de zevende keer: “Ik probeer iets recht te trekken”

Wielrennen ProfsThomas Sprengers (31) komt woensdag voor de zevende keer aan de start van de Waalse Pijl. De pion van Sport Vlaanderen-Baloise werkte ook al zesmaal Luik-Bastenaken-Luik af. Zondag zal hij ook deze klassieker opnieuw afwerken.

 1. Nena Suet en Morgane Wijns (Halle-Gooik) naar kwalificatietornooi voor EK: “Gibraltar was een fantastische ervaring”
  Futsal Rode Duivels/Vrouwen

  Nena Suet en Morgane Wijns (Hal­le-Gooi­k) naar kwalifica­tie­tor­nooi voor EK: “Gibraltar was een fantasti­sche ervaring”

  Onze Rode Damesduivels futsal hebben het pre-kwalificatietornooi in Gibraltar naar hun hand kunnen zetten. Tegen het gastland werd – moeizamer dan verwacht – gewonnen. Doordat Kazachstan omwille van corona forfait gaf, waren onze landgenotes meteen geplaatst voor het eigenlijke kwalificatietoernooi. Dat wordt half oktober in Oekraïne georganiseerd.
 2. Knokse Zwintriatlon van september nu al geannuleerd: “Medewerkers van organisatie zijn nodig in vaccinatiecentrum”

  Knokse Zwintriat­lon van september nu al geannu­leerd: “Medewer­kers van organisa­tie zijn nodig in vaccinatie­cen­trum”

  Opnieuw enkele triatlon die sneuvelen op de kalender van 2021 en deze keer allemaal in Knokke met de Zwintriatlon als meest bekende naam. Het organiserende team Sportpromotie van de gemeente Knooke-Heist draait immers al een tijdje volop mee in het lokale vaccinatiecentrum, waardoor het organiseren van vier triatlons in de maand september een onmogelijke opdracht voor hen is. “In deze race naar een betere gezondheidssituatie hebben we geen andere keuze”, klinkt het bij de organisatoren.
 1. VIDEO. Tien jaar geleden stierf Wouter Weylandt: “Weinig mensen hebben zo’n brede glimlach als Wouter had”
  Play
  Wielrennen
  9

  VIDEO. Tien jaar geleden stierf Wouter Weylandt: “Weinig mensen hebben zo’n brede glimlach als Wouter had”

  9 mei
 2. Remco Evenepoel mengt zich plots bij tussensprint en graait twee bonificatieseconden mee
  Play
  Giro
  1

  Remco Evenepoel mengt zich plots bij tussen­sprint en graait twee bonifica­tie­se­con­den mee

  9 mei