Robbe Decostere en Thomas Didillon, met tussen hen in keeperscoach Dany Verlinden, stapten op Beerschot met de glimlach van het terrein na de zege in twee delen. “We hebben het heel volwassen uitgespeeld.”
Volledig scherm
Robbe Decostere en Thomas Didillon, met tussen hen in keeperscoach Dany Verlinden, stapten op Beerschot met de glimlach van het terrein na de zege in twee delen. “We hebben het heel volwassen uitgespeeld.” © Belga

Thomas Didillon (Cercle Brugge) na zege in Beerschot op zijn hoede: “Elke match heeft zijn waarheid”

voetbal 1AMet een piepjong elftal en in twee stukken, een keer 55 en een keer 35 minuten, veroverde Cercle Brugge voor het eerst sinds 2011 nog eens een overwinning op de openingsspeeldag van de competitie. Thomas Didillon (25) en Robbe Decostere (23) waren op Dino Hotic na de oudsten tussen de lijnen en gingen voorop in de strijd op het Kiel.

  1. Trent Sainsbury (KV Kortrijk) is de enige beschikbare centrale verdediger voor de derby: “Ik voel absoluut geen extra druk”
    Voetbal 1A

    Trent Sainsbury (KV Kortrijk) is de enige beschikba­re centrale verdediger voor de derby: “Ik voel absoluut geen extra druk”

    Kortrijk-trainer Luka Elsner zit met de handen in het haar. Zaterdag maakt de Veekaa de verplaatsing naar Waregem voor de derby, maar KVK kan geen beroep doen op centrale verdedigers Lucas Rougeaux en Aleksandar Radovanovic. Beiden zijn geschorst. Ook op Timothy Derijck kan Elsner niet rekenen, de Belgische centrale verdediger is nog out met een enkelblessure. Enkel de 29-jarige Australiër Trent Sainsbury, schiet nog over.