Rapid Leest-kapitein Thomas Cools nam ook zelf een goal voor zijn rekening.
Volledig scherm
Rapid Leest-kapitein Thomas Cools nam ook zelf een goal voor zijn rekening. © Gmax

Thomas Cools en Rapid Leest overklassen Bornem en vegen nul van de tabellen: “Getoond tot wat een voltallig Leest in staat is”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALENa drie wedstrijden zonder punten en goals veegde eersteprovincialer Rapid Leest zondag in de derby tegen Bornem de nul van alle tabellen. En hoe! De Leestenaars toonden zich een klasse sterker en stuurden de bezoekers met een zware 6-1-pandoering huiswaarts dankzij goals van Glouftsis (2), Dahman, Amazou, Bouwmeester en Cools. Een zucht van opluchting weerklonk bij Rapid Leest, dat dankzij de zege meteen de rode lantaarn doorgeeft aan Ranst.

 1. FC Perk heeft nieuwe trainer • Eric De Greef en Hoger Op Huizingen staan knap in de top drie
  Voetbal Tweede provinciale

  FC Perk heeft nieuwe trainer • Eric De Greef en Hoger Op Huizingen staan knap in de top drie

  Na zes speeldagen staat Hoger Op Huizingen op een mooie gedeelde derde plaats in tweede provinciale B. De huidige stand leidt tot tevreden in de bestuurskamer, niet tot ongezonde euforie. Zaterdagavond neemt de ploeg het op tegen Meise. De tegenstander staat op de vijftiende plaats. In tweede provinciale A heeft FC Perk de samenwerking met trainer Tom Nissens stopgezet.
 2. Nel Demeyer (VC Oudegem): “Vijf sets lange zoektocht naar stabiliteit werd net niet beloond”

  Nel Demeyer (VC Oudegem): “Vijf sets lange zoektocht naar stabili­teit werd net niet beloond”

  De regionale derby tussen Asterix Avo en VC Oudegem werd beslist na vijf sets. De wedstrijd kan op twee manieren bekeken worden. Vanuit het oogpunt dat er onnodig veel fouten werden gemaakt door de twee topploegen van het land. Of vanuit het standpunt dat er veel verbetenheid en strijdlust te bewonderen was. Een confrontatie tussen de twee Oost-Vlaamse teams is altijd een krachtmeting boordevol mentaliteit.