Thibo Somers van Cercle Brugge beet ondanks een doelpunt in het zand én in het gras tegen Oostende.
Volledig scherm
Thibo Somers van Cercle Brugge beet ondanks een doelpunt in het zand én in het gras tegen Oostende. © Photo News

Thibo Somers ziet Cercle alweer verliezen op stilstaande fases: “Niks zuurder dan op zo'n manier goals te slikken”

VOETBAL 1ACercle Brugge en stilstaande fases, het is al heel het seizoen een moeilijk huwelijk. Tegen KV Oostende kwamen de Bruggelingen op een 0-1-voorsprong via de uitstekende Thibo Somers (22), maar in het slot zorgden twee stilstaande fases voor de ommekeer. Een beter Cercle keerde zo met lege handen terug uit de Diaz Arena.

 1. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”
  futsal eerste nationale

  Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

  Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.
 2. Nicolas Rommens (RWDM) assistkoning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”
  voetbal 1B

  Nicolas Rommens (RWDM) assistko­ning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”

  De competitie is precies halfweg in eerste klasse B. Leider Westerlo lijkt op weg naar de titel. De strijd om de tweede plaats, die recht geeft op een einderonde met de voorlaatste uit eerste klasse A, woedt echter in alle hevigheid. Liefst drie clubs staan op een gedeelde tweede plaats. Naast Waasland-Beveren en Deinze is dat ook RWDM, de club met het kleinste budget in de reeks.