Op het PK voor 14-jarige aspiranten in Beveren-Waas verdienden Toon De Zutter, kampioen Thibaut Van Damme en Jul Hélin een medaille en een bakje aardbeien.
Volledig scherm
Op het PK voor 14-jarige aspiranten in Beveren-Waas verdienden Toon De Zutter, kampioen Thibaut Van Damme en Jul Hélin een medaille en een bakje aardbeien. © Geert De Rycke

Thibaut Van Damme zit aan zeven officiële titels: “Mijn Belgische tijdrittitel verlengen voornaamste ambitie”

JeugdwielrennenIn Beveren-Waas kroonde Thibaut Van Damme zich zondag tot Oost-Vlaams kampioen bij de veertienjarigen. In een sprint was het kereltje uit Kruishoutem sneller dan Toon de Zutter en Jul Hélin. Voor Van Damme de zevende officiële titel in zijn aspirantencarrière.

 1. Derde internationaal toernooi voor het beachduo Cools-Van den Vonder in Ljubljana: “Eerst de kwalificaties overleven, dan opnieuw knallen”
  Beachvolleybal

  Derde internatio­naal toernooi voor het beachduo Cools-Van den Vonder in Ljubljana: “Eerst de kwalifica­ties overleven, dan opnieuw knallen”

  Lisa Van den Vonder en Sarah Cools zetten hun internationale opmars verder na de succesvolle manches van de ‘FIVB World Tour’ in Leuven en Sofia. In de Belgische universiteitsstad en tijdens de ‘Beach Open’ in de Bulgaarse hoofdstad bereikten ze tweemaal de halve finale. Een knappe prestatie van het Belgisch topteam. Nu trachten ze in Ljubljana minstens even goed te doen.
 2. Bart De Durpel speelt zondag met Voorde-Appelterre na 10 maanden eerste match met inzet: “Dringend op zoek naar meteen inzetbare spits”
  Voetbal 3NA

  Bart De Durpel speelt zondag met Voor­de-Appelterre na 10 maanden eerste match met inzet: “Dringend op zoek naar meteen inzetbare spits”

  Ze hebben er zowat tien maanden moeten op wachten, maar fusieclub Voorde-Appelterre speelt zondag eindelijk nog eens een wedstrijd met inzet. In de eerste ronde van de Beker van België wacht de aantrekkelijke confrontatie met eersteprovincialer KVV Ardennen. Een niet te onderschatten tegenstander die tot op heden al een degelijke voorbereiding afwerkte. In de enige oefenwedstrijd tot nog toe speelde Voorde-Appelterre gelijk op het veld van Elene-Grotenberge.