Thibault Vanderhaegen staat meer en meer zijn mannetje onder de borden.
Volledig scherm
Thibault Vanderhaegen staat meer en meer zijn mannetje onder de borden. © Vertommen

Thibault Vanderhaegen verlengt contract bij Leuven Bears: “Ik voel dat ik hier verder kan groeien”

Basketbal Euromillions LeagueVrijdagavond gaat Leuven Bears op bezoek bij Luik. Indien er tegen de voorlaatste in de rangschikking kan gewonnen worden, doen de Leuvenaren goede zaken met het oog op de positionering voor de play-offs. De geblesseerde Thibault Vanderhaegen zal niet op het parket verschijnen, maar hij verlengde wel zijn contract bij de club met één seizoen.

 1. Dante Vanzeir maakt rentree bij Union met vlotte zege tegen Overijse: “Het deed deugd om opnieuw op het veld te staan”
  voetbal 1A

  Dante Vanzeir maakt rentree bij Union met vlotte zege tegen Overijse: “Het deed deugd om opnieuw op het veld te staan”

  Union heeft er al twee oefenwedstrijden opzitten en telkens werd het een vlotte zege voor de kersverse eersteklasser. Afgelopen zaterdag stond de oefenpot tegen Tempo Overijse ook in het teken van de terugkeer van Dante Vanzeir. De 23-jarige aanvaller werd vorig seizoen topschutter in 1B en de Brusselaars rekenen komend seizoen in 1A ook op zijn doelpunten.
 2. Alexander Doom helpt degradatie België verhinderen op Europabeker: “Ik miste iemand om tegen te knokken op het einde”
  ATLETIEK

  Alexander Doom helpt degradatie België verhinde­ren op Europabe­ker: “Ik miste iemand om tegen te knokken op het einde”

  Dit weekend stond de Europabeker atletiek op het programma. De Belgische nationale ploeg trad in het Roemeense Cluj-Napoca aan in de op een na hoogste afdeling en, door de afwezigheid van een aantal sterkhouders, stond het team voor de moeilijke opdracht om de degradatie te verhinderen. Uiteindelijk slaagde België in zijn opzet en finishte het als 10de op 12 landen. Vooral Alexander Doom zorgde met zijn 46.08 en tweede plaats op de 400m voor de broodnodige punten.
 3. Stijn D’Hulst verliest met Red Dragons twee wedstrijden in Final 4: “Alles gegeven, maar het was onvoldoende”
  VOLLEYBAL

  Stijn D’Hulst verliest met Red Dragons twee wedstrij­den in Final 4: “Alles gegeven, maar het was onvoldoen­de”

  De Red Dragons hebben in Kortrijk de hoge verwachtingen in de European Golden League niet kunnen inlossen. Ze gingen twee keer zonder setwinst ten onder tegen Oekraïne en Estland en sluiten zo de Final Four op de laatste plaats af. “Natuurlijk hadden we gehoopt op betere resultaten, zeker in eigen land. We waren helaas niet goed genoeg”, zegt thuisspeler Stijn D’Hulst.