Thibau Nys was de beste in de openingsrit van de Ronde van Vlaams-Brabant.
Volledig scherm
Thibau Nys was de beste in de openingsrit van de Ronde van Vlaams-Brabant. © RV/Baloise Trekt Lions

Thibau Nys wint openingsrit Ronde van Vlaams-Brabant: “Het was een lead-out uit het boekje”

Wielrennen profsThibau Nys (Baloise Trek Lions) heeft woensdag de openingsrit van de Ronde van Vlaams-Brabant gewonnen. Het was de allereerste overwinning van Nys bij de elite. De crosser was de beste in Huldenberg waar hij de pelotonspurt won. “Ik had mijn zinnen op deze rit gezet”, vertelt Nys. “In de slotfase heeft de ploeg mij perfect gelanceerd. Ja, een lead-out uit het boekje.” Nys start donderdag in de gele leiderstrui.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Esteban Muth achtste en tiende in DTM in het Nederlandse Assen, waar BMW en Mercedes de zeges verdelen
  Autosport

  Esteban Muth achtste en tiende in DTM in het Nederland­se Assen, waar BMW en Mercedes de zeges verdelen

  De tweede wedstrijd van de DTM in Assen verliep vrij monotoon, met een iet wat verrassende zege van Mercedes-rijder Lucas Auer voor Liam Lawson. De Ferrari-rijder vergroot zo zijn voorsprong in het kampioenschap op Marco Witmann (BMW) en Kelvin van der Linde (Audi), die respectievelijk derde en vierde werden. Zij tellen tien en vijftien punten minder dan Lawson, met nog de meetings van Hockenheim en op de Norisring te gaan. Esteban Muth van zijn kant werd tiende en is twaalfde in het kampioenschap.