Het sleutelmoment van de oefenmatch, met tester Vanmarsenille die de strafschop van Christian Brüls stopt.
Volledig scherm
Het sleutelmoment van de oefenmatch, met tester Vanmarsenille die de strafschop van Christian Brüls stopt. © PGT

Tester Wim Vanmarsenille stopt penalty en helpt KVK Tienen mee aan de winst tegen ex-club STVV: “Ik had een vermoeden waar Brüls ging trappen”

voetbal eerste nationaleOok na 18 uur was de hitte gisteren nog duidelijk voelbaar in het Bergéstadion, maar desondanks gaven KVK Tienen en STVV twee keer drie kwartier het beste van zichzelf. Met de Suikerjongens als toch wel verrassende winnaar. Het venijn van de oefenpot zat in de staart, met de Limburgers die de kans op de 2-2-gelijkmaker lieten liggen en de thuisploeg die in blessuretijd de 3-1-eindscore vastlegde.

 1. Jari Mariën en Berchem zijn uitgebekerd na pandoering tegen Patro Eisden (1-7): “Klasseverschil was te groot”

  Jari Mariën en Berchem zijn uitgebe­kerd na pandoering tegen Patro Eisden (1-7): “Klassever­schil was te groot”

  Na de 3-0 zege tegen Durbuy van vorig weekend hoopte men bij Berchem ook Patro Eisden, nochtans titelkandidaat in eerste nationale, minstens een helft lang het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Het bleek ijdele hoop, want de troepen van Stijn Stijnen hielden een geslaagde generale repetitie voor hun competitiestart van komende woensdag, 1-7 werd het. Een weliswaar ingecalculeerde, maar toch pijnlijke bekeruitschakeling voor Berchem dat nog werk voor de boeg heeft richting 3 september en de competitieopener bij Lebbeke.
 2. Trainer Kris De Backer speelt met Lille United bekerwedstrijd in Erpe-Mere: “Het wordt een speciaal seizoen”
  Voetbal Beker van België

  Trainer Kris De Backer speelt met Lille United bekerwed­strijd in Er­pe-Me­re: “Het wordt een speciaal seizoen”

  Bij Lille United maken zich zondagnamiddag op voor een trip richting Oost-Vlaanderen. Erpe-Mere is voor de Kempische fusieclub de tweede tegenstander in de Cofidis Cup. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen via de eindronde naar tweede afdeling. Trainer Kris De Backer blikt vooruit op wat voor Lille nu al het meest merkwaardige seizoen uit de clubgeschiedenis zal worden.
 1. Dreamteam met Le Mans-winnaar Stéphane Ortelli in 24 Hours of Zolder

  Dreamteam met Le Mans-win­naar Stéphane Ortelli in 24 Hours of Zolder

  Met Marc Goossens, Thierry Boutsen en Pedro Lamy kent de 24 Hours of Zolder al winnaars die dicht bij succes in Le Mans kwamen, maar een winnaar van de wereldberoemde Franse uithoudingsrace kreeg de Limburgse klassieker nog nooit aan de start. Daar komt nu verandering in. De 52-jarige Monegask, Stéphane Ortelli, komt woensdagmiddag in Zolder aan en maakt deel uit van het team met de Belgen Ghislain Cordeel, Laurent Vandervelde, Benjamin Paque en Sven Van Laere, een team met een mix van jonge wolven, ervaren gentleman drivers en een levende legende. De erelijst van de Monegask is indrukwekkend, met naast zijn zeges in Le Mans en Spa, ook een titel in FIA GT met Laurens Vanthoor en WRT.