Het was West-Vlaanderen boven in de triatlon van Kortrijk. De winst was voor Moorselenaar Sven Vandenbroucke die won voor Jasper Sabbe en Hannes Cool. Vandenbroucke droeg de zege op aan zijn vorig jaar overleden triatlonvriend Kasper Lagae.
Volledig scherm
Het was West-Vlaanderen boven in de triatlon van Kortrijk. De winst was voor Moorselenaar Sven Vandenbroucke die won voor Jasper Sabbe en Hannes Cool. Vandenbroucke droeg de zege op aan zijn vorig jaar overleden triatlonvriend Kasper Lagae. © Bart Vandenbroucke

Sven Vandenbroucke domineert van start tot finish in Kortrijk: “Deze zege draag ik op aan Kasper Lagae”

Kippenvelmoment aan de finish van de triatlon van Kortrijk zondagnamiddag. Na een verbeten en spannende wedstrijd haalde de 23-jarige Sven Vandenbroucke het met ruim vijftien seconden verschil van een sterk teruggekomen Jasper Sabbe en de ervaren Hannes Cool. Vandenbroucke droeg zijn knappe winst meteen op aan zijn vorig jaar overleden triatlonvriend en trainingsmakker Kasper Lagae. “Ik draag Kasper sindsdien altijd met me mee. Op trainingen en tijdens wedstrijden. Ik werkte Kortrijk af met een tekst voor Kasper op mijn achterwiel”, vertelt Vandenbroucke.

  1. Louis Machiels klaar voor de 24 uur van Spa: “Ik wil dit jaar nog eens echt vooraan meestrijden”
    24U SPA

    Louis Machiels klaar voor de 24 uur van Spa: “Ik wil dit jaar nog eens echt vooraan meestrij­den”

    Met drie zijn ze, de Limburgers in de grootste GT-race ter wereld, de 24 uur van Spa. Dries Vanthoor doet het met Audi, zijn broer Laurens met Porsche en Louis Machiels zit achter het stuur van een Ferrari. Laurens Vanthoor won de race in 2020 voor de tweede maal, maar zowel Dries Vanthoor als Louis Machiels hebben nog een rekening openstaan na een moeilijke editie afgelopen seizoen.