Svelta Melsele is budgettair niet in staat om de huidige spelerskern volgend seizoen aan boord te houden.
Volledig scherm
Svelta Melsele is budgettair niet in staat om de huidige spelerskern volgend seizoen aan boord te houden. © https://www.kvksveltamelsele.be / RV

Svelta Melsele is periodekampioen, maar zal hoe dan ook niet promoveren: “Om budgettaire redenen moeten we heel wat spelers laten gaan”

voetbal eerste provincialeSvelta Melsele mag naar de eindronde in eerste provinciale. Het won op eigen veld van Heikant Zele en verzekerde zich daardoor van de tweede periodetitel. Promotie zit er evenwel niet in - een budgettaire keuze. “Sportief zeer jammer, maar een wijze beslissing", vindt coach Mathias Smet.

  1. Gaëtan Makonga (Olsa Brakel) hangt per direct voetbalschoenen aan de haak: “Ik verhuis met mijn gezin naar Dubaï”
    PREMIUM
    voetbal tweede nationale A

    Gaëtan Makonga (Olsa Brakel) hangt per direct voetbal­schoe­nen aan de haak: “Ik verhuis met mijn gezin naar Dubaï”

    Nu Olsa Brakel de degradatiezorgen zo goed als volledig van zich afgeschud heeft, kan de club zich focussen op een rustige afloop van het seizoen. Meestrijden voor de derde periodetitel is voor geel-zwart - dat trouwens geen licentie aanvroeg voor eerste nationale - geen doel op zich, maar een mogelijke eindronde slaan ze aan de Parkweg zeker niet af. De weg er naartoe is echt nog lang en zal moeten bewandeld worden zonder centrale verdediger Gaëtan Makonga. Hij heeft beslist de voetbalschoenen per direct aan de haak te hangen.