Coach Stijn Morand: "Steeds de competitie blijven uitstellen was geen optie. We zijn allemaal gezond."
Volledig scherm
Coach Stijn Morand: "Steeds de competitie blijven uitstellen was geen optie. We zijn allemaal gezond." © Geert De Rycke

Stijn Morand (VDK Gent): “Hopelijk wordt competitie slechts met één week uitgesteld”

Donderdagavond, terwijl de nationale veiligheidsraad volop bezig was, kwamen op datzelfde moment ook de ploegen van de Liga A samen om de opstartmogelijkheden van de uitgestelde volleybalcompetitie bij de vrouwen te bespreken. De wil om eraan te beginnen, was duidelijk aanwezig. Volgende week - wanneer ook het protocol van de sneltesten in orde is - kan er  - hopelijk - eindelijk gevolleybald worden op het hoogste niveau. Weliswaar met nog steeds de donkere schaduw van ‘corona’ boven het hoofd en zonder publiek.

 1. Trainster An Jacobs (FC Alken): “Sinds de promotie naar tweede nationale speelden we slechts drie wedstrijden. De meisjes missen het voetbal enorm”

  Trainster An Jacobs (FC Alken): “Sinds de promotie naar tweede nationale speelden we slechts drie wedstrij­den. De meisjes missen het voetbal enorm”

  Na een razendsnelle nek aan nek race met Esperanza Pelt, kroonde FC Alken zich vorig seizoen tot kampioen in de eerste provinciale van het Limburgs vrouwenvoetbal. De promotie naar tweede nationale leverde de Alkense meisjes nog niet veel speelvreugde op. Door het coronavirus werden maar drie competitiewedstrijden gespeeld. “De meisjes kijken echt uit naar de herstart van de competitie. Ze missen het voetbal enorm”, zegt trainster An Jacobs.
 1. Kompany ontevreden met nieuwe draw: "Onderscheidend vermogen ontbreekt"
  Play

  Kompany ontevreden met nieuwe draw: "Onder­schei­dend vermogen ontbreekt"

 2. Mourinho kraakt Europa League: "Groepsduels niet motiverend voor mijn spelers"
  Play

  Mourinho kraakt Europa League: "Groepsdu­els niet motiverend voor mijn spelers"