Na Vlaams goud op de 5000m behaalde Steven Casteele zaterdag nationaal zilver op de 10.000m.
Volledig scherm
Na Vlaams goud op de 5000m behaalde Steven Casteele zaterdag nationaal zilver op de 10.000m. © Geert De Rycke

Steven Casteele pakt zilver op BK 10.000m: “De laatste tijd draait het jammer genoeg niet zo goed”

ATLETIEKZaterdag werd in Gentbrugge het Belgisch kampioenschap 10.000m afgewerkt. Steven Casteele vocht een spannende strijd uit met Lucas Da Silva, maar hij moest finaal zijn meerdere erkennen in de Luikenaar. Een zilveren medaille en een tijd van 29.44.48 werd Casteeles deel. “Het draait de laatste tijd niet echt super en dan ben ik toch nog best tevreden met zilver”, bekent hij.

  1. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
    Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

    Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

    Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.