Nova Marring (6) met een stevige smash tegenover het blok van ex-Asterix speelster Pauline Martin (2).
Volledig scherm
Nova Marring (6) met een stevige smash tegenover het blok van ex-Asterix speelster Pauline Martin (2). © Geert De Rycke

Sterke prestatie van Nova Marring kan de nederlaag van Asterix Avo niet verhinderen: “Er is bijzonder veel concurrentie voor de vierde plaats”

Volleybal Liga AGedurende de eerste en de derde set zagen de supporters van Asterix Avo hun ploeg sterk uithalen tegen de bezoekers uit Charleroi. Maar even verbijsterd merkten ze in de andere sets op dat er te veel gemakkelijke balletjes op de grond vielen. Na en 2-1-achterstand kon Charleroi daardoor nipt de 2-3 zege binnen halen.

 1. Arne Van Den Eynde (E. Aalst) hoopt tegen eindronde in topvorm te zijn: “Als we compleet geraken, kunnen we top van onze reeks aan”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Arne Van Den Eynde (E. Aalst) hoopt tegen eindronde in topvorm te zijn: “Als we compleet geraken, kunnen we top van onze reeks aan”

  Arne Van Den Eynde maakte vorige week op FC Gullegem zijn wederoptreden met een invalbeurt van een twintigtal minuten. De middenvelder viel in de topper tegen SC Lokeren-Temse uit met een gescheurd ligament aan de enkel en rekent er na een lange revalidatie op tegen de eindronde in topvorm te zijn. Hij hoopt in competitieverband met meer speelminuten matchritme op te doen, maar nu zondag tegen Racing Harelbeke kan hij zeker nog geen negentig minuten aan.
 2. Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”

  KM Torhout zat na een nul op twaalf even in een benarde situatie in tweede nationale A, waar het terugzakte tot de zestiende plaats in het klassement. Na een knappe 0-1-overwinning op het veld van Eendracht Aalst en een ruime 4-0-zege tegen RC Gent, klom de Velodroomformatie de voorbije weken echter opnieuw op tot een veilige dertiende plaats, al is het behoud, met nog zeven wedstrijden te gaan, allerminst een zekerheid. De ploeg van Jasper Cornillie trekt deze zondag naar subtopper Merelbeke, dat zesde staat.