Lotte Claes moest in de duatlon op en om Alpe d'Huez enkel de Nederlandse  Ann Schoot-Uiterkamp voor zich dulden en pakte zo een knappe tweede plaats.
Volledig scherm
Lotte Claes moest in de duatlon op en om Alpe d'Huez enkel de Nederlandse Ann Schoot-Uiterkamp voor zich dulden en pakte zo een knappe tweede plaats. © RV

Sterke Lotte Claes pakt zilver op Alpe d’Huez: “Heel tevreden over mijn wedstrijd en met persoonlijk record”

DuatlonIn de Franse Alpen is gisteren de traditionele week van de multisport begonnen met de duatlon van Alpe d’Huez. De sterkbezette wedstrijd leverde meteen twee Belgische podiumplaatsen voor de naar West-Vlaanderen uitgeweken Waaslandse Lotte Claes en Waalse Alexandra Tondeur. De Belgische kampioene duatlon toonde met haar tweede plaats aan dat ze in supervorm is. Veel minder goed verging het haar trainer-vriend Jan Petralia die bij de mannen moest opgeven na een val.

  1. Hoe vervangt Dury zaterdag op Union zijn geschorste topschutter Jelle Vossen bij Zulte Waregem?
    voetbal eerste klasse A

    Hoe vervangt Dury zaterdag op Union zijn geschorste topschut­ter Jelle Vossen bij Zulte Waregem?

    Bij Zulte Waregem was het eventjes bibberen toen het bondsparket een schorsing van drie speeldagen voorstelde voor Jelle Vossen. De topschutter van Essevee werd in de extra tijd van de wedstrijd tegen Cercle Brugge uitgesloten voor een armslag naar Dimitar Velkovski. Uiteindelijk werd de straf teruggebracht naar één wedstrijd effectief, zaterdag op Union dus. Welke mogelijkheden heeft Francky Dury om Vossen daar te vervangen? We zetten ze even op een rijtje.