Lisa Petry (KRC Genk Ladies) legde met de openingstreffer en een assist de wedstrijd in een beslissende vorm.
Volledig scherm
Lisa Petry (KRC Genk Ladies) legde met de openingstreffer en een assist de wedstrijd in een beslissende vorm. © Dick Demey

Sterk KRC Genk Ladies en Lisa Petry stunten tegen Club Brugge: “We doen weer helemaal mee”

Een gemotiveerd en sterk spelend KRC Genk Ladies nam zaterdag met bravoure de maat van Club Brugge. De Genkies speelden een knappe eerste helft en dwongen kans na kans af. Uitblinkster Lisa Petry verzilverde op slag van rust het overwicht met een verdiend doelpunt. Na de pauze was er langs beide zijden veel strijd, maar minder doelkansen. Na een lepe dieptepas van Petry telde Gwen Duijsters de Bruggelingen helemaal uit. “We benen het vijfde geklasseerde AA Gent bij en doen weer voluit mee voor een plaats in de Play Off 1",  juichte Petry na afloop.

  1. Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepresteerd heb”
    Atletiek

    Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepres­teerd heb”

    Afgelopen zondag werd in Lokeren de eerste wedstrijd van de Flanders Cup afgewerkt. Yorunn Ligneel (18) zorgde in het hoogspringen letterlijk en figuurlijk voor een van de absolute hoogtepunten. Met een sprong over 1m81 verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record, maar plaatste ze zich ook nog eens voor het WK U20, dat begin augustus doorgaat in het Colombiaanse Cali. “Ik kan het nog niet helemaal vatten”, klinkt het.