Stephanie Vanden Borre aan het werk in de wedstrijd om EK-brons tegen Spanje.
Volledig scherm
Stephanie Vanden Borre aan het werk in de wedstrijd om EK-brons tegen Spanje. © ANP

Stephanie Vanden Borre scoorde belangrijkste goal op EK: “Klopt, maar wie er scoort maakt echt niet uit”

Gelukkig en met een bronzen medaille om de nek ging het voor Stephanie Vanden Borre en teamgenoten zondag weer huiswaarts. Er was dit EK een belangrijke rol weggelegd voor de 23-jarige Vanden Borre. Haar doelpunt in de voorlaatste minuut tegen Engeland was voor het Belgische vrouwenhockey van cruciaal belang en in halve finale tegen Nederland bleef ze koelbloedig vanaf de strafbalstip.

 1. Stephanie Van Bree pakt met Britt Ruyssaert de eindoverwinning van de beachmanche in Leuven: “Met zeer veel focus gespeeld”
  Beachvolleybal

  Stephanie Van Bree pakt met Britt Ruyssaert de eindover­win­ning van de beachman­che in Leuven: “Met zeer veel focus gespeeld”

  De vijfde manche van het ‘Belgian Beachvolley Championship’ in Leuven werd gewonnen door Stephanie Van Bree en Britt Ruysschaert. Met een foutloos parcours - zonder setverlies - werd elk duel gewonnen door het Antwerps tweetal. Met zeer veel concentratie werd iedere tegenstrever opzij gezet. Het topduo Cools-Van den Vonder was er niet bij op het Ladeuzeplein. De andere concurrenten waren er wel, daarom blijft dit een knap resultaat.
 2. Nio Vandervorst is de nieuwe kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen: “Stiekeme droom die uitkomt”
  Wielrennen BK nieuwelingen

  Nio Vander­vorst is de nieuwe kampioen bij de eerste­jaars nieuwelin­gen: “Stiekeme droom die uitkomt”

  Nio Vandervorst (Acrog Tormans Balen) is de nieuwe Belgische kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. De renner uit Zelem bij Halen was in Liedekerke de beste van een groep van veertig renners. De nationale kampioen zit nog maar twee jaar op de fiets, nu al kampioen worden, is meer dan een verrassing. “Misschien wel, maar eigenlijk heb ik er wel stiekem op gehoopt”, vertelt Vandervorst. “Tijdens de eindspurt heb ik pas in de laatste meters achterom gekeken, toen was ik helemaal zeker.”