Stéphane Moris was een belangrijke pion in de kleedkamer van Phoenix Brussels.
Volledig scherm
Stéphane Moris was een belangrijke pion in de kleedkamer van Phoenix Brussels. © Tresignie

Stéphane Moris sluit seizoen met Brussels af in Mechelen: “Veel geleerd naar volgend seizoen toe”

Basketbal Euromillions LeagueZondag werkt Phoenix Brussels de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen af. In Mechelen probeert men alsnog een vijfde overwinning binnen te halen. Het verloren blazoen oppoetsen lukt niet meer, maar een ultieme zege zou alsnog wat kleur geven aan een tegenvallende terugronde.

 1. Vanessa Sterckendries wil op het BK hamerslingeren haar olympische selectie waarmaken: “Uiteraard kijk ik uit naar deze wedstrijd in mijn achtertuin”
  ATLETIEK BK

  Vanessa Stercken­dries wil op het BK hamerslin­ge­ren haar olympische selectie waarmaken: “Uiteraard kijk ik uit naar deze wedstrijd in mijn achtertuin”

  Net als vorig jaar zal het BK hamerslingeren doorgaan in Kessel-Lo. In principe geldt ook voor deze discipline de jaarlijkse switch tussen de Vlaamse en Waalse federatie, maar die laatste slaagde er niet in een organisator te vinden. Dan maar langs Vlaamse kant proberen en DCLA ging snel akkoord. Vanessa Sterckendries uit Herent, maar aangesloten bij OEH, was daarmee best tevreden.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.