Tim Van de Velde met een glansprestatie op de IFAM. Hij pakte daar belangrijke rankingpunten.
Volledig scherm
Tim Van de Velde met een glansprestatie op de IFAM. Hij pakte daar belangrijke rankingpunten. © Geert De Rycke

Steepleloper Tim Van de Velde naar WK in Eugene

atletiekSteeplespecialist Tim Van de Velde mag zijn koffers inpakken voor het WK in Eugene (15-24 juli). Via de World Ranking wordt hij opgevist. Maar het EK in München (15-21 augustus) blijft zijn hoofddoel. 

 1. Olsa Brakel maakt in dik kwartier 3-1-achterstand goed en bekert verder: “Maar het zal defensief beter moeten”
  Voetbal Tweede nationale A

  Olsa Brakel maakt in dik kwartier 3-1-achter­stand goed en bekert verder: “Maar het zal defensief beter moeten”

  Olsa Brakel en de beker, het blijft een magische combinatie. Op het veld van Zelzate kwam een vooral defensief laks geel-zwart op een dubbele achterstand. Zonder een uitmuntende doelman Otte had die kloof zelfs groter kunnen geweest zijn. Maar onder impuls van nieuwkomer Donovan Habbas, goed voor drie doelpunten en één assist, ging het herrezen Olsa op en over reeksgenoot Zelzate. Zaterdagavond wacht de lastige verplaatsing naar eerstenationaler Francs Borains.
 2. Bert Longin schrijft geschiedenis in Zolder met een zevende overwinning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”
  autosport

  Bert Longin schrijft geschiede­nis in Zolder met een zevende overwin­ning in de 24 Hours: “Het was een zege van de perfectie”

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder was de eerste van het nieuwe reglement met GT- en toerwagens. Een editie ook die resulteerde in de vierde zege voor Audi, de negende voor het team PK Carsport. En vooral de editie waarin Bert Longin alleen recordhouder is geworden op vlak van aantal zeges, want met zeven trofeeën doet de Leuvenaar nu een zege beter dan Anthony Kumpen en Marc Goossens.
 1. Ridwane M’Barki (FCV Dender) na vlotte bekerwinst tegen RFC Wetteren: “Competitieduel op RWDM wordt andere koek”
  voetbal challenger pro league

  Ridwane M’Barki (FCV Dender) na vlotte bekerwinst tegen RFC Wetteren: “Competi­tie­du­el op RWDM wordt andere koek”

  FCV Dender moest het gaspedaal niet eens diep induwen om tweedenationaler Wetteren met ruim verschil (4-0) uit de beker te kieperen. Er was een glansrol voor M’Barki weggelegd. De spits, die tegen Lommel op de bank begon, scoorde en gaf twee assists. “Ik kreeg een signaal van coach Van Acker en was geprikkeld.” De coach van Dender staat tegen RWD Molenbeek voor een moeilijke keuze, want ook Rajsel pikte bij zijn invalbeurt een doelpuntje mee.