Stan Van Tricht reed voor het eerst de Muur op in een trui van Deceuninck-Quick.Step.
Volledig scherm
Stan Van Tricht reed voor het eerst de Muur op in een trui van Deceuninck-Quick.Step. © Gmax

Stan Van Tricht mag twee keer feesten: “Ik mag van de WorldTour naar het EK”

Wielrennen U23Het zijn mooie weken voor Stan Van Tricht. In de Brussels Cycling Classic maakte de belofte uit Boutersem zijn debuut als stagiair bij Deceuninck-Quick.Step. Nauwelijks bekomen van de eerste emoties werd hem meegedeeld dat hij mag deelnamen aan het Europees kampioenschap voor beloften op de weg.

 1. Ambitieuze Julie Voet trekt met AV Roeselare naar CrossCup Relays: “Puntjes sprokkelen voor het klassement”
  Atletiek

  Ambitieuze Julie Voet trekt met AV Roeselare naar CrossCup Relays: “Puntjes sprokkelen voor het klassement”

  Zondag is het eindelijk zover. In Berlare wordt dan het veldloopseizoen op gang geschoten met de CrossCup Relays. Dat is traditiegetrouw een heel aangenaam schouwspel en het wordt ook een eerste waardemeter om te zien hoe het met de vorm van de nationale toppers gesteld is. Aan West-Vlaamse kant is het vooral uitkijken naar het vrouwenteam van AV Roeselare, dat traditioneel sterk voor de dag komt op de Relays. Deze keer strijden ze met Adeline Temmerman, Hanna Vandenbussche en nieuwkomer Julie Voet voor een podiumplaats.
 1. Belofte Lars Collie stopt met koersen: “In december begin ik aan een opleiding aan de West-Vlaamse Politieschool”
  WIELRENNEN/BELOFTEN

  Belofte Lars Collie stopt met koersen: “In december begin ik aan een opleiding aan de West-Vlaam­se Politie­school”

  Derdejaarsbelofte Lars Collie uit Wervik stopt met koersen. Met het Indulek-Doltcini-Derito Cycling Team was hij voorzien op de voorlopige deelnemerslijst voor Tombroek Koerse, zaterdag met start en aankomst in Rollegem (Kortrijk). “De klimkoers in Hooglede was enkele weken geleden mijn laatste wedstrijd en had er geen goed gevoel”, zegt Lars Collie.