Sportief directeur Rik Foulon (r.) met teammanager Claude Gezelle (l.): “We gaven te veel doelpunten onnodig weg.”
Volledig scherm
Sportief directeur Rik Foulon (r.) met teammanager Claude Gezelle (l.): “We gaven te veel doelpunten onnodig weg.” © VDB

Sportief manager Rik Foulon blikt terug op het “middelmatige” seizoen van KV Kortrijk: “Niet efficiënt in beide strafschopgebieden”

VOETBAL 1ARik Foulon noemt het ‘een middelmatig seizoen’. Als je eindigt op de veertiende plaats in een reeks met 18 mag je het ook wel een zwak seizoen noemen. De sportief manager kent de redenen: “We waren niet efficiënt in beide strafschopgebieden. Voorin creëerden we voldoende kansen, maar maakten ze niet af, achteraan gaven we te veel doelpunten onnodig weg.”

 1. Louis Callens is nieuw bij FC Gullegem, Aron Defevere is terug van weggeweest
  Voetbal tweede nationale A

  Louis Callens is nieuw bij FC Gullegem, Aron Defevere is terug van weggeweest

  Op de website van tweedeklasser FC Gullegem worden in stijl de nieuwkomers voorgesteld. Met een vaste leuke rubriek met vijf vragen. Linksbuiten Louis Callens (20) komt van FC Mandel United en genoot zijn jeugdopleiding bij SV Roeselare, waar hij driemaal op rij kampioen werd. “Ik heb al altijd een goed gevoel gehad als ik hier vroeger kwam spelen”, vertelt hij over zijn keuze voor rood-wit.
 2. Triatlon van Lievegem in laatste instantie alsnog afgelast: “Nooit gedacht aan een annulatie”

  Triatlon van Lievegem in laatste instantie alsnog afgelast: “Nooit gedacht aan een annulatie”

  De triatlon van Lievegem van aanstaande zaterdag gaat dan toch niet door. Ondanks het feit dat de organisatie deze week groen licht kreeg, dook er toch kritiek op en kwamen er zelfs enkele officiële klachten binnen. In samenspraak met het gemeentebestuur en lokaal burgemeester Tony Vermeire werd daarom beslist om het event naar een nog te bepalen datum in juni te verplaatsen. “Dat we na onze briefing van deze week zoveel kritiek en zelfs officiële klachten gingen krijgen uit diverse hoeken, inclusief deelnemers, hadden we nooit durven denken. De twijfels namen toe en daarom beslisten we in laatste instantie om alsnog te schuiven met de datum. Alles stond nagenoeg klaar”, geeft organisator Sam Govaert aan.
 1. Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro
  Play

  Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro

 2. "Wat een eikel, die ploegleider!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchange
  Play

  "Wat een eikel, die ploeglei­der!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchan­ge