Timothy Herman in actie op het BK in Brussel.
Volledig scherm
Timothy Herman in actie op het BK in Brussel. © Mpics

Speerwerper Timothy Herman wint Flanders Cup Lier met 76m03: “Het doel blijft om weer voorbij 80m te gaan”

AtletiekTimothy Herman blijft zijn speren behoorlijk ver gooien. Op de Flanders Cup in Lier pakte de 30-jarige atleet uit Oudenaarde vlotjes de overwinning dankzij een worp van 76m03.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Jonathan Vervenne start zonder complexen aan zijn WK-tijdrit: “Op het BK had ik ook geen podium verwacht, je weet dus maar nooit”
  Wielrennen WK tijdrijden U19

  Jonathan Vervenne start zonder complexen aan zijn WK-tijd­rit: “Op het BK had ik ook geen podium verwacht, je weet dus maar nooit”

  Jonathan Vervenne (Acrog Balen) gaat dinsdag als eerste junior van start in de WK-tijdrit tussen Knokke en Brugge. De junior uit Riemst zet dan meteen een richttijd neer voor de rest van het deelnemersveld. Vervenne geniet van zijn eerste WK-deelname en hij start zonder complexen en met een duidelijk doel. “Op het BK startte ik ook zonder podiumambities en toch werd ik derde. Ja, na de nummers één en twee van het recente EK. Je weet dus maar nooit”, vertelde Vervenne.