Ralph Ameys (r.) schermt de bal af voor Ibrahima Mbaye. De twee goals van de Aalsterse spits volstonden niet voor winst.
Volledig scherm
Ralph Ameys (r.) schermt de bal af voor Ibrahima Mbaye. De twee goals van de Aalsterse spits volstonden niet voor winst. © Robby Verdickt

Sparta Petegem haalt met negen tegen elf 0-2- en 2-3-achterstand op: “Deze 3-3 is een overwinning waard”

voetbal tweede nationale ANooit gezien! Met het schaamrood op de wangen verliet Eendracht Aalst het stadion van Sparta Petegem. De thuisploeg viel in de eerste helft met negen, haalde een 0-2-achterstand op en scoorde na 2-3 nog eens de gelijkmaker. Onvoorstelbaar, want zonder Davy Joye en Anton Vanborm!

 1. Mats De Bauw maakt geslaagd wederoptreden bij KVK Ninove, maar gaat wel onderuit: “Hier zat meer in”
  PREMIUM
  Voetbal eerste nationale

  Mats De Bauw maakt geslaagd wederoptre­den bij KVK Ninove, maar gaat wel onderuit: “Hier zat meer in”

  KVK Ninove is er zaterdagavond niet in geslaagd het schip in de veilige haven te brengen. Winst op Charleroi had de jongens van coach Haydock voor het eerst in maanden van een degradatieplaats weggeloodsd, maar de groenhemden gingen na een meer dan behoorlijke match toch onderuit op Charleroi B. Enige lichtpuntje was het wederoptreden van verdediger Mats De Bauw na maanden blessureleed. Hij maakte meteen de 90 minuten vol.
 2. Rani Vincke blikt terug op sterk indoorseizoen: “Wat meer erkenning zou leuk zijn”
  PREMIUM
  Atletiek

  Rani Vincke blikt terug op sterk indoorsei­zoen: “Wat meer erkenning zou leuk zijn”

  Tijdens het afgelopen indoorseizoen ging de aandacht op de korte sprint bij de vrouwen volledig naar Rani Rosius en Delphine Nkansa. Met respectievelijk een vierde en zesde plaats op de 60m tijdens het EK in Istanboel deden ze het natuurlijk ook uitstekend. Volledig in de schaduw van deze twee atletes zette Rani Vincke echter ook een grote stap voorwaarts. Ze knaagde dit seizoen opnieuw een aantal honderdsten af van haar persoonlijk record op de 60m en met een chrono van 7.34 komt stilaan de Europese subtop in zicht.