De start van de 43ste editie van de 24 uur van Zolder, met goed gevulde tribunes en onder een heerlijke nazomerzon.
Volledig scherm
De start van de 43ste editie van de 24 uur van Zolder, met goed gevulde tribunes en onder een heerlijke nazomerzon. © Roel Ramaekers / RV

Spannende strijd in de 43ste editie van de 24 uur van Zolder bij het ingaan van de nacht

AutosportDe 43ste editie van 24 uur van Zolder is de nacht aan het induiken en vooraan is de strijd nog steeds spannend, net zoals in de diverse klassen. De race verloopt opvallend rustig zonder ongevallen en na meer dan zes uur wedstrijd, is er zelfs nog geen enkele opgave genoteerd. De leiders in de race zijn de Mc Donald’s Racing Norma M20FC van de jonge talenten Ugo De Wilde, Adam Eteki en Karlo Van Dosselaer, bijgestaan door de routiniers Koen De Wit en François Bouillon.

 1. Yassin Gueroui en Patro Eisden nemen in dolle slotfase de maat van Hoogstraten en verstevigen hun leidersplaats: “Het feestje blijft duren”

  Yassin Gueroui en Patro Eisden nemen in dolle slotfase de maat van Hoogstra­ten en verstevi­gen hun leiders­plaats: “Het feestje blijft duren”

  Patro Eisden blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Toch hadden de Maaslanders aan Hoogstraten een lastige klant. Pas in de absolute slotfase brak Eisden de dubbele muur van de hekkensluiter open. Roman Ferber en Jordan Renson ranselden telkens vanop de zestien de bal tegen de netten. De ontlading bij het laatste fluitsignaal was dan ook bijzonder groot. “Ons sprookje blijft duren. We pakken een nieuwe driepunter en verstevigen onzeleidersplaats”, juichte een tevreden Yassin Gueroui.
 2. Coach Stijn Morand aan de leiding met VDK Gent: “De manier waarop we de nipte zege konden pakken, is belangrijk voor de ontwikkeling van het team”

  Coach Stijn Morand aan de leiding met VDK Gent: “De manier waarop we de nipte zege konden pakken, is belangrijk voor de ontwikke­ling van het team”

  VDK Gent heeft haar ongeslagen status kunnen behouden na de moeilijke verplaatsing naar Tchalou Volley. De Gentse ploeg werd niet alleen geconfronteerd met de ellenlange file op de E40 - met de afbraak van de drie rijstroken vanaf Merelbeke tot Aalst - maar ze kreeg zaterdagavond bovendien een vastberaden thuisploeg tegenover zich in de kleine ‘Shape N Go’ arena van Thuillies. Na de felbevochten zege staat het team van coach Morand aan de leiding van de Liga.