KSV Maarkedal, voor de competitie groot titelfavoriet in derde provinciale C, kon via de eindronde toch de promotie naar tweede provinciale afdwingen.
Volledig scherm
KSV Maarkedal, voor de competitie groot titelfavoriet in derde provinciale C, kon via de eindronde toch de promotie naar tweede provinciale afdwingen. © Geert De Rycke

Sottegem, Sint-Denijs en Haasdonk klimmen naar eerste provinciale, Kallo duwt Evergem en Nederhasselt naar derde provinciale

Provinciaal voetbalOp drie wedstrijden in vierde provinciale na zitten de eindronden in het provinciaal voetbal erop. Met SV Sottegem, KVV Sint-Denijs en HRS Haasdonk kennen we sinds zondagnamiddag drie nieuwe eersteprovincialers. Zowel in tweede als derde provinciale wordt op basis van de standen na negentig minuten een rangschikking met de verliezers van speeldag twee opgemaakt. Met in volgorde van belangrijkheid: punten, doelsaldo, doelpunten voor, doelpunten tegen. Als Drongen volgend weekend in de interprovinciale eindronde wint van VK Linden en naar het nationale amateurvoetbal klimt, is er zowel in tweede, derde als vierde provinciale een extra stijger.

  1. SK Nieuwkerke onder leiding van nieuw trainersduo Eddy Verbeeck en T2 Geert Brouton van start
    VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

    SK Nieuwkerke onder leiding van nieuw trainers­duo Eddy Verbeeck en T2 Geert Brouton van start

    Tweedeprovincialer SK Nieuwkerke wil beter en meer dan vorig seizoen, toen het twaalfde eindigde. Met Eddy Verbeeck en terug van weggeweest zijn assistent Geert Brouton, trok de club van voorzitter Christophe Croquette een nieuw trainersduo aan. Er zijn ook heel wat nieuwe spelers. “We hadden door blessures en een wat krappe kern een moeilijk seizoen”, zegt de voorzitter.