Sofie Hawinkel (m.) neemt na dit seizoen afscheid van het topvolleybal.
Volledig scherm
Sofie Hawinkel (m.) neemt na dit seizoen afscheid van het topvolleybal. © Dick Demey

Sofie Hawinkel (LVL Genk) hangt na dit seizoen volleyplunje aan de haak: “Afscheid met een titel? Graag”

Volleybal Liga A vrouwenLVL Genk verzekerde zich afgelopen weekend van de titelfinale in de Liga A van het vrouwenvolleybal. Voor kapitein Sofie Hawinkel de uitgelezen kans om afscheid te nemen met een prijs. De 27-jarige aanvalster hangt na dit seizoen haar volleybalplunje aan de haak. “De combinatie met mijn job als kinesist was te zwaar. Ik wil ook opnieuw gaan studeren”, zegt Hawinkel, die graag afscheid wil nemen met een prijs. “Gent is favoriet, maar in een finale is alles mogelijk.”

  1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.