Sofiane Achnak tijdens de ploegvoorstelling van KFC Diest.
Volledig scherm
Sofiane Achnak tijdens de ploegvoorstelling van KFC Diest. © Guy Meurs

Sofiane Achnak en KFC Diest lijden eerste seizoensnederlaag op het veld van Schoonbeek-Beverst (1-0): “We hebben zelf te weinig gebracht”

voetbal derde nationale BKFC Diest heeft zaterdagavond op het veld van Schoonbeek-Beverst zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen (1-0). In een kansarme partij wist de thuisploeg het verschil te maken op een stilstaande fase. Het Warandeteam komt zo na vier speeldagen in de brede middenmoot van de rangschikking terecht.

 1. Geschorste Frank Belmans gaat in Tienen op zoek naar eerste uitzege met Hoogstraten: “Na alle tegenslagen van de laatste weken kunnen we een opsteker gebruiken”
  voetbal eerste nationale

  Geschorste Frank Belmans gaat in Tienen op zoek naar eerste uitzege met Hoogstra­ten: “Na alle tegensla­gen van de laatste weken kunnen we een opsteker gebruiken”

  Als Hoogstraten zich nog wil redden, zal het toch dringend punten moeten beginnen pakken. Te beginnen zondag op bezoek bij het nummer veertien uit de stand Tienen. De Rooikens kunnen daarvoor in de dug-out wel niet rekenen op coach Frank Belmans, die begin deze week te horen kreeg dat hij tot 31 december geschorst is.
 2. Matija Rajh met ARB Hamme niet naar kwartfinale na uitschakeling met strafschoppen: “We hadden ons duidelijk overslapen”
  Futsal eerste nationale

  Matija Rajh met ARB Hamme niet naar kwartfina­le na uitschake­ling met strafschop­pen: “We hadden ons duidelijk overslapen”

  ARB Hamme is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de beker van België. De ploeg speelde een belabberde eerste helft. Na de rust werd er wel een vuist gemaakt (4-4) en strafschoppen afgedwongen. Daarin moest men met 2-3 het onderspit delven. Woensdag speelt de ploeg in competitieverband tegen Hasselt.
 1. Wedstrijd Sassport Boezinge-SC Blankenberge moet worden herspeeld: het kan niet worden bewezen dat de persoon die het terrein heeft betreden, een supporter van Boezinge was
  voetbal eerste provinciale

  Wedstrijd Sassport Boezinge-SC Blankenber­ge moet worden herspeeld: het kan niet worden bewezen dat de persoon die het terrein heeft betreden, een supporter van Boezinge was

  De wedstrijd tussen Sassport Boezinge A en KSC Blankenberge A moet worden herspeeld. Dat besliste het beroepscomité van Voetbal Vlaanderen. Op de zesde speeldag werd de wedstrijd door scheidsrechter Nico Roose na een halfuur stopgezet. De score was toen 0-0. Het disciplinair comité van Voetbal Vlaanderen deed eerder al een uitsprak en legde de thuisploeg toen een 0-5 forfaitscore op.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Youngster Nick Van Diest (Patro Eisden) debuteert zaterdag voor eigen publiek: “Nu ook tegen mijn ex-club SK Heist winnen”
  voetbal eerste nationale

  Youngster Nick Van Diest (Patro Eisden) debuteert zaterdag voor eigen publiek: “Nu ook tegen mijn ex-club SK Heist winnen”

  Het gaat plots allemaal snel voor youngster Nick Van Diest. De zoon van ex-Lommelspeler Wim Van Diest maakte vorig weekend in Hoogstraten zijn debuut voor Patro en dit tot ieders tevredenheid. Zaterdag komt ex-club SK Heist op bezoek, waar hij begin september door Eisden werd weggekaapt. Zenuwen kent Nick niet. “Van meerdere Heistspelers kreeg ik deze week lovende berichtjes voor mijn debuut toegestuurd, maar zaterdag willen ik en mijn team wel de zegereeks van mijn vroegere club beëindigen”, klinkt Van Diest kordaat.