Sofia Costoulas aan het werk in het Indiase Gurugram. Na drie uur knokken, moest ze in de finale de zege aan thuisspeelster Thandi laten.
Volledig scherm
Sofia Costoulas aan het werk in het Indiase Gurugram. Na drie uur knokken, moest ze in de finale de zege aan thuisspeelster Thandi laten. © RV

Sofia Costoulas bereikt haar eerste finale op een 25.000 dollar-toernooi: “Dit is alweer een nieuwe stap”

tennisDe 17-jarige Sofia Costoulas speelde zondag in het Indiase Gurugram voor de eerste keer de finale op een 25.000 dollar-proftoernooi. Na exact drie uur knokken moest ze met 6-4, 2-6, 6-1 de overwinning aan thuisspeelster Thandi laten. In ieder geval: deze finale levert Costoulas binnenkort een mooie sprong op de WTA-lijst op.

 1. Trainer Kris De Backer speelt met Lille United bekerwedstrijd in Erpe-Mere: “Het wordt een speciaal seizoen”
  Voetbal Beker van België

  Trainer Kris De Backer speelt met Lille United bekerwed­strijd in Er­pe-Me­re: “Het wordt een speciaal seizoen”

  Bij Lille United maken zich zondagnamiddag op voor een trip richting Oost-Vlaanderen. Erpe-Mere is voor de Kempische fusieclub de tweede tegenstander in de Cofidis Cup. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen via de eindronde naar tweede afdeling. Trainer Kris De Backer blikt vooruit op wat voor Lille nu al het meest merkwaardige seizoen uit de clubgeschiedenis zal worden.
 2. Jens Reynders is teleurgesteld dat hij EK niet mag rijden en start deze week in Noorwegen: “Transfer naar andere ploeg? Geen commentaar”
  Wielrennen profs

  Jens Reynders is teleurge­steld dat hij EK niet mag rijden en start deze week in Noorwegen: “Transfer naar andere ploeg? Geen commentaar”

  ‘Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) maakt de overstap naar Israël-Premier Tech.’ Dat stond maandag te lezen in verschillende kranten. Reynders zelf houdt de lippen stijf op elkaar, maar dat hij vertrekt bij zijn huidige team is duidelijk. “Eerst werd ik gelinkt aan UAE Emirates en nu is het Israël-Premier Tech. Ik kan er nog niks over zeggen, maar op 1 januari trek ik hoogstwaarschijnlijk een ander truitje aan”, vertelt Jens Reynders.
 1. Opvallend team met vaders en dochters, samen met jong autosporttalent in 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Opvallend team met vaders en dochters, samen met jong autosport­ta­lent in 24 Hours of Zolder

  In Zolder vindt dit weekend de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder plaats. In de toerwagenklasse vinden we een zeer opvallend team, een team ook met ambitie, maar vooral een team met twee vaders en twee dochters, ondersteund door een jong talent dat ook al autosportbloed heeft. Guino Kenis en Michaël De Keersmaecker zijn twee oudgedienden van de Belgische autosport en zij krijgen in hun BMW M2 CS het gezelschap van hun dochters Julie Kenis en Juna De Keersmaecker. Als vijfde rijder is er Jeff Van de Ven, de zoon van Hans Van de Ven, die al jaren wedstrijden in autosport en motorsport organiseert. Het kwintet gaat op zoek naar een mooi resultaat in de toerwagenklasse en start zaterdag om 16 uur alvast als tweede in die klasse na een sterke kwalificatieronde van Guino Kenis.