Eersteprovincialer Munkzwalm moet een tegenslag verwerken. In de oefenmatch tegen Borsbeke liep Yani van der Eecken een enkelletsel op dat hem tien weken van het veld zal houden.
Volledig scherm
Eersteprovincialer Munkzwalm moet een tegenslag verwerken. In de oefenmatch tegen Borsbeke liep Yani van der Eecken een enkelletsel op dat hem tien weken van het veld zal houden. © Geert De Rycke

SK Munkzwalm bekert tegen titelfavoriet HO Kalken: “In volgende ronde graag naar Diest of Koersel”

Voetbal eerste ronde Beker van BelgiëStevige bekeropdracht voor SK Munkzwalm. De blauw-witten krijgen zondag (17 uur) Hogerop Kalken, reeksgenoot en titelfavoriet in eerste provinciale, op bezoek. De winnaar gaat in de tweede ronde naar KFC Diest of KSS Koersel.

 1. Toon Opdekamp en Termien winnen derby tegen Wellen met 3-1: “Tanken met twee derbyzeges op rij opnieuw vertrouwen”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Toon Opdekamp en Termien winnen derby tegen Wellen met 3-1: “Tanken met twee derbyzeges op rij opnieuw vertrouwen”

  In een boeiende derby tussen derdenationalers Termien en Wellen trok de thuisploeg verdiend aan het langste eind. Nochtans was het Wellen dat op voorsprong klom. Termien toonde karakter en herpakte zich snel. Randy Grens, die al snel in de wedstrijd de gekwetste Engelen verving, kroonde zich tot matchwinnaar. Grens heerste in het middenveld en scoorde tweemaal. Met twee opeenvolgende derbyzeges heeft Termien de trein weer op de rails. “We zijn op de goede weg, maar blijven best met beide voeten op de grond”, waarschuwt Toon Opdekamp.
 2. Ugo de Wilde van zege in 24 uur van Zolder gehouden door fout tegenstander: “Ik hoop volgend jaar weer aan de start te staan zodat ik revanche kan nemen”
  autosport

  Ugo de Wilde van zege in 24 uur van Zolder gehouden door fout tegenstan­der: “Ik hoop volgend jaar weer aan de start te staan zodat ik revanche kan nemen”

  Ugo de Wilde heeft ei zo na de 43ste editie van de 24 uur van Zolder op zijn naam geschreven, maar een fout van een tegenstander maakte dat de jongeman uit Zaventem niet eerste maar tweede eindigde. Na meer dan de helft van de race in Zolder op kop te hebben gereden, verdienden De Wilde en zijn team McDonald’s Racing by Comtoyou beter.
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.