Simon Versavel pakte afgelopen september nog brons op het BK tienkamp, maar nu ruilt de Zonnebekenaar de meerkamp in voor de 400m.
Volledig scherm
Simon Versavel pakte afgelopen september nog brons op het BK tienkamp, maar nu ruilt de Zonnebekenaar de meerkamp in voor de 400m. © Robby Verdickt

Simon Versavel focust vanaf nu op de 400m: “Met het oog op de toekomst is dit allicht de beste keuze”

ATLETIEKNa meer dan een half jaar zonder wedstrijden kijken heel wat atleten reikhalzend uit naar het zomerseizoen. Voorlopig is het nog onzeker wanneer de wedstrijden worden opgestart, maar de goesting is bij iedereen heel groot. Ook bij Simon Versavel (FLAC), die dit seizoen de meerkamp een beetje links laat liggen en nu volledig focust op de 400m. “Door al de coronamaatregelen kon ik zo goed als niet op kampnummers  trainen en mijn toekomst ligt allicht sowieso op de 400m”, klinkt het.

 1. Ryanair weigert triatleet Christophe De Keyser omwille van drie extra letters op PCR-test: “500 euro extra moeten betalen om via andere maatschappij te vliegen”
  triatlon

  Ryanair weigert triatleet Christophe De Keyser omwille van drie extra letters op PCR-test: “500 euro extra moeten betalen om via andere maatschap­pij te vliegen”

  Ryanair weigerde vanmorgen een twintigtal passagiers op de vlucht naar het Portugese Lissabon. Onder hen ook triatleet Christophe De Keyser die zondag in Portugal zijn eerste wedstrijd van het seizoen op het programma heeft staan. De verplichte negatieve PCR-test van onder meer De Keyser bevatte op de documenten ook de letters CHC. Een naamgeving die door het laboratorium toegevoegd is, maar identiek is aan een normale PCR-test. Toch kregen de reizigers met de vermelding CHC geen toegang tot het vliegtuig. De Keyser begreep er niks van, boekte dan maar snel een vlucht via TAP om met identiek dezelfde formulieren daar wel aan boord te mogen. “Surrealisme dat me 500 euro extra kost”, aldus De Keyser.
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"