Simon Van Brussel pakte met Ronse vorige week de eerste winst van het seizoen. Om de drie tegendoelpunten kon hij minder lachen, maar hij hoopt met zijn ploeg de lijn van de overwinningen in de derby tegen Oudenaarde te kunnen doortrekken.
Volledig scherm
Simon Van Brussel pakte met Ronse vorige week de eerste winst van het seizoen. Om de drie tegendoelpunten kon hij minder lachen, maar hij hoopt met zijn ploeg de lijn van de overwinningen in de derby tegen Oudenaarde te kunnen doortrekken. © Geert De Rycke

Simon Van Brussel gaat met Ronse op zoek naar derbyzege: “Niet alleen met goed voetbal, maar ook met goed resultaat”

voetbal tweede nationale ANa twee nederlagen met het kleinste verschil kreeg SK Ronse vorige week tegen Westhoek eindelijk loon naar werken. Met verzorgd en efficiënt voetbal liepen de blauwhemden tot 4-0 uit. Toch werd het door het blessureleed van heel wat sterkhouders nog spannend in het slot. De eerste zege heeft het jonge Ronse wel vertrouwen gegeven. Dat vertrouwen kwam er op het juiste moment met het oog op de derby tegen Oudenaarde zaterdagavond.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Fel verzwakt Lyra-Lierse houdt een punt thuis tegen jong KV Mechelen: “Toch overheerst teleurstelling”
  voetbal 2NB

  Fel verzwakt Ly­ra-Lier­se houdt een punt thuis tegen jong KV Mechelen: “Toch overheerst teleurstel­ling”

  Een fel verzwakt Lyra-Lierse moest zondagnamiddag de wei in tegen jong KV Mechelen. Vooraf was al zeker dat Van Goylen geschorst aan de kant moest blijven, op donderdag kwamen daar met Vets en Adesanya ook twee zieken bij, en tot overmaat van ramp moest ook Lambreghts nog verstek geven om dezelfde reden, dit na een test voorafgaand aan de wedstrijd. Gelukkig was er wel dat ultieme wapen, dat van Lyra-Lierses efficiëntie voor doel. Twee kansen, twee doelpunten, getekend Matthias Nys.
 1. Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gedisciplineerd.
  autosport Antwerpen

  Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gediscipli­neerd.

  De Legend Boucles @ Bastogne is een zeer bijzondere proef, een wedstrijd ook die erg veeleisend is. De editie 2023 vormde daarop geen uitzondering, in tegendeel. De lijst van opgevers was bijzonder indrukwekkend, terwijl de wedstrijd nooit beslist leek. Net als in 2011, zijn het de West-Vlamingen Stefaan Stouf en Joris Erard die de zege wegkapen en nu tweemaal op het palmares van de grootste Belgische rally voor historische bolides staan. Kempenaar Guino Kenis en zijn co Bjorn Vanoverschelde werden in hun BMW knap tweede, terwijl dochter Julie Kenis ook haar visitekaartje afgaf.