Meervoudig Belgisch triatlonkampioen en ex-olympiër Simon De Cuyper kwam normaal zaterdag voor het eerst dit seizoen aan de start in de triatlon van Lievegem, maar de wedstrijd werd in laatste instantie afgelast.
Volledig scherm
Meervoudig Belgisch triatlonkampioen en ex-olympiër Simon De Cuyper kwam normaal zaterdag voor het eerst dit seizoen aan de start in de triatlon van Lievegem, maar de wedstrijd werd in laatste instantie afgelast. © RV

Simon De Cuyper kijkt ernaar uit om opnieuw aan zijn favoriete sport te kunnen doen: “Ik maak de overstap naar de langere afstand”

triatlonNormaal vond er zaterdag in ons land nog eens een triatlon plaats. In bubbels van 25 kon er in Lievegem eindelijk nog eens van de multisport genoten worden. De tot recreatieve evenement omgevormde triatlon werd evenwel vandaag in laatste instantie afgelast, omdat er blijkbaar toch twijfels opdoken. Pech dus voor meervoudig Belgisch kampioen en voormalig olympiër Simon De Cuyper die tot de favorieten behoorde en donderdag de wedstrijd verkende. De Cuyper maakt dit seizoen de overstap naar de halve afstand (1900m zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen).

 1. KV Kortrijk hervatte training onder stralende zon met nieuwkomer Fixelles en... zonder keepers
  Voetbal 1A

  KV Kortrijk hervatte training onder stralende zon met nieuwkomer Fixelles en... zonder keepers

  Onder een stralende zon trainde KV Kortrijk maandag voor de eerste keer in het nieuwe seizoen. De spelersgroep was allesbehalve voltallig, maar daar had sportief manager Rik Foulon een logische verklaring voor. “De groep is kleiner dan normaal door internationale verplichtingen van sommigen en omdat, zoals bij veel andere clubs, het zwaartepunt van de transferbedrijvigheid er nog moet aankomen.”
 2. Dirk Daelmans (GS Bree-Beek) wil met zijn team bovenin meestrijden: “Jongeren moeten zich manifesteren”

  Dirk Daelmans (GS Bree-Beek) wil met zijn team bovenin meestrij­den: “Jongeren moeten zich manifeste­ren”

  Eersteprovincialer GS Bree-Beek hervatte vorige week de trainingen. Trainer Dirk Daelmans kreeg met Marc Wagemakers een nieuwe T2. Tevens start de club met een B-ploeg in vierde provinciale. Nieuw in de selectie is Robin Van Hoegee die overkomt van van Park Houthalen en en het vertrek van enkele sterkhouders moet opvangen. Dirk Daelmans hoopt met zijn jeugdige kern zolang mogelijk bovenin in de rangschikking mee te strijden.