Ursel haalde het met 4-2 van Bottelare en zet de stap naar tweede provinciale.
Volledig scherm
Ursel haalde het met 4-2 van Bottelare en zet de stap naar tweede provinciale. © Robby Verdickt

Simon Busschaert (Sparta Ursel) na promotie: “In de eindronde kwamen we echt op kruissnelheid”

voetbal derde provincialeSparta Ursel bouwde zondagavondje een feestje. De promotie naar tweede provinciale is een feit. Het won met 4-2 tegen ESA Bottelare en mag de kuiten insmeren voor een reeks leuke derby’s. In de eerste helft nam de ploeg van coach Mark Minnaert al een optie op de promotie, maar de 2-1 voor de rust gaf de bezoekers nog even hoop. Maar in de tweede helft was de honger van de Spartanen groot en de zege kwam niet meer in gevaar. 

  1. Philip Milanov na zijn twaalfde opeenvolgende nationale titel : “Punten voor de World Ranking waren het belangrijkste vandaag”
    Atletiek

    Philip Milanov na zijn twaalfde opeenvol­gen­de nationale titel : “Punten voor de World Ranking waren het belangrijk­ste vandaag”

    Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap atletiek heeft Philip Milanov (30) voor het twaalfde jaar op rij goud behaald in het discuswerpen. In Gentbrugge bleef hij met een worp van 61m72 een stuk onder zijn seizoensbeste, maar sprokkelde hij wel belangrijke punten het oog op kwalificatie voor het WK in Eugene. “Het ontbrak me wat aan frisheid vandaag”, zegt hij.