Assistent-coach Sil Rouvrois (r.) in de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge.
Volledig scherm
Assistent-coach Sil Rouvrois (r.) in de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. © Photo News

Sil Rouvrois en STVV winnen oefenpot tegen Eupen: “Blij met het vertrouwen dat ik krijg van T1 Bernd Hollerbach”

voetbal jupiler pro leagueNog een drietal weken voor de competitie opnieuw start zijn de eersteklassers zich weer aan het voorbereiden. Initieel zou de oefenwedstrijd tussen Eupen en STVV doorgaan in de Oostkantons, maar met de sneeuwval van vrijdagavond werd de partij op Stayen afgewerkt. T1 Bernd Hollerbach gaf de eer aan Sil Rouvrois om de honneurs waar te nemen in de eerste helft. Na de rust kreeg Markus Pflanz de leiding. De Kanaries speelden een goede partij en wonnen overtuigend (3-1) van Eupen.

 1. Dries Lahraoui (ZVK Eisden-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”
  FUTSAL EERSTE NATIONALE

  Dries Lahraoui (ZVK Eis­den-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”

  ZVK Eisden-Dorp verwacht vrijdagavond een volle sporthal ‘de Helix’ voor de Limburgse derby tegen Full Hasselt. De voorbije jaren zorgde deze confrontatie steeds veel strijd, spanning en een ongelooflijke ambiance. Dat zal vrijdag niet anders zijn. Eisden nam een prima seizoenstart en draaide het hele seizoen mee in de veilige middenmoot. Hasselt daarentegen moest een tijdje wachten vooraleer de motor echt aansloeg, maar zit na een inhaalbeweging de Maasmechelaars op de hielen. “We willen het seizoen afsluiten als beste Limburgse ploeg. Winnen tegen Hasselt is dus een must”, klinkt Eisdens doelman Dries Lahraoui resoluut.
 2. Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Pierre Gryp en Apolloon Kortrijk staan voor laatste drieluik in reguliere competitie: “Plaats in de play-offs zo snel mogelijk veilig stellen”

  Na een lange winterpauze van zes weken wordt er dit weekend opnieuw gehandbald in eerste nationale. Met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan, is de eindspurt richting de play-offs en play-downs ingezet. Kortrijk mag vanop haar huidige vijfde voorlopig meestrijden om promotie, maar mathematisch is Spurs nog niet zeker van de play-offs. Leider Eynatten-Raeren komt zaterdagavond op bezoek in Sportcampus Lange Munte.
 1. Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”
  voetbal jupiler pro league

  Abu Francis krijgt steeds vastere voet op het middenveld bij Cercle Brugge: “Met deze kwaliteit altijd in top acht”

  Zondag krijgt Cercle Brugge met AA Gent één van de pretendenten op een plaats in de Champions’ Play-Offs over de vloer. De Buffalo’s mogen alvast een gemotiveerde Abu Francis op het Brugse middenveld verwachten. De 21-jarige Ghanees speelde zichzelf met enkele sterke prestaties in het team. “Voor mij is dit absoluut geen verrassing”, klinkt hij vastberaden.
 2. Arne Scheldeman met Eendracht Wervik naar SC Wielsbeke: “Om zeker te zijn van het behoud moeten we zeker nog vijf wedstrijden winnen”
  voetbal derde amateur

  Arne Scheldeman met Eendracht Wervik naar SC Wielsbeke: “Om zeker te zijn van het behoud moeten we zeker nog vijf wedstrij­den winnen”

  Nadat het vier wedstrijden ongeslagen was verloor Eendracht Wervik zaterdagavond tegen een sterk VW Hamme (2-3), de leider in de tweede periode. Het beslissend doelpunt viel in de extra tijd en na veel protest wegens voorafgaand een fout op Arne Scheldeman.. Het team van trainer Jakob Crombez moet nu zondag naar KSC Wielsbeke dat de heenwedstrijd won.