Trainer Tomas Daumantas in overleg met Siegerd Degeling, die sinds dit seizoen de kapiteinsband draagt: “Een aanvoerder is op het veld mede een verlengstuk van de trainer.”
Volledig scherm
Trainer Tomas Daumantas in overleg met Siegerd Degeling, die sinds dit seizoen de kapiteinsband draagt: “Een aanvoerder is op het veld mede een verlengstuk van de trainer.” © Dick Demey

Siegerd Degeling (Termien) neemt zijn taak ter harte: “Ploegkapitein heeft een voorbeeldfunctie op en naast het veld”

VOETBAL DERDE NATIONALE BNa twee nederlagen op rij kon derdenationaler Eendracht Termien vorig weekend een eerste overwinning vieren. Dankzij onder meer twee doelpunten van ploegkapitein Siegerd Degeling bleef de Genkse derdenationaler baas over Koersel (1-3). Zondagmiddag wacht Eendracht een nieuwe derby, dan komt Wellen op bezoek. “Het is niet het eerste jaar dat Termien een slechte start kent. Een nieuwe derbyzege zet de trein weer helemaal op de rails”, aldus de nieuwe Termienkapitein.

  1. Julie Voet wint CrossCup in Roeselare en mag naar EK veldlopen: “Een droom die uitkomt”
    Veldlopen

    Julie Voet wint CrossCup in Roeselare en mag naar EK veldlopen: “Een droom die uitkomt”

    Zondag stond in Roeselare de tweede individuele CrossCup-manche van het seizoen op het programma. Het was meteen ook een hele belangrijke, want in Roeselare worden traditioneel ook de tickets voor het EK veldlopen uitgedeeld. Julie Voet liep in de kleuren van het organiserende AV Roeselare de wedstrijd van haar leven en mag zich, dankzij haar allereerste CrossCup-zege ooit, nu ook opmaken voor het EK veldlopen dat op 11 december in Turijn wordt afgewerkt. “Ik ben dolgelukkig”, klinkt het.