Trainer Tomas Daumantas in overleg met Siegerd Degeling, die sinds dit seizoen de kapiteinsband draagt: “Een aanvoerder is op het veld mede een verlengstuk van de trainer.”
Volledig scherm
Trainer Tomas Daumantas in overleg met Siegerd Degeling, die sinds dit seizoen de kapiteinsband draagt: “Een aanvoerder is op het veld mede een verlengstuk van de trainer.” © Dick Demey

Siegerd Degeling (Termien) neemt zijn taak ter harte: “Ploegkapitein heeft een voorbeeldfunctie op en naast het veld”

VOETBAL DERDE NATIONALE BNa twee nederlagen op rij kon derdenationaler Eendracht Termien vorig weekend een eerste overwinning vieren. Dankzij onder meer twee doelpunten van ploegkapitein Siegerd Degeling bleef de Genkse derdenationaler baas over Koersel (1-3). Zondagmiddag wacht Eendracht een nieuwe derby, dan komt Wellen op bezoek. “Het is niet het eerste jaar dat Termien een slechte start kent. Een nieuwe derbyzege zet de trein weer helemaal op de rails”, aldus de nieuwe Termienkapitein.

  1. Saartje Speleers na haar overwinning in de marathon van Brugge: “Nog een jaartje competitie en dan stop ik”
    Atletiek

    Saartje Speleers na haar overwin­ning in de marathon van Brugge: “Nog een jaartje competitie en dan stop ik”

    Saartje Speleers schreef afgelopen weekend de Athora Great Bruges Marathon op haar naam in een knappe tijd van 2u53.04. Een fantastische prestatie van de 44-jarige atlete uit Bredene, die meteen ook aankondigde dat het haar laatste marathon was. “De komende maanden keer ik even terug naar het veldlopen, een oude liefde, en deze zomer zal ik ook nog op de piste te zien zijn, maar daarna stop ik met competitiesport”, zegt ze.