De winnaars van de voorlaatste uithoudingsraces op twee wielen van het seizoen, Davy Maes en David Drieghe.
Volledig scherm
De winnaars van de voorlaatste uithoudingsraces op twee wielen van het seizoen, Davy Maes en David Drieghe. © Peter Malaise

Short Endurance Zolder: Davy Maes en David Drieghe winnen de voorlaatste race van het seizoen

autosportDe voorlaatste manche van de Zolder Endurance Trophy van de Motorsportschool.com op Circuit Zolder was een zeer mooie race in perfecte omstandigheden. Maar liefst 36 teams op twee wielen vonden hun weg naar de start van de voorlaatste short endurance-wedstrijd van het seizoen. De race zag Mototec H Gyrt Pro Shop in Superbike en Derous – Dewever in Supersport winnen. Op donderdag 20 oktober wordt er over de beide kampioenschappen beslist tijdens de finale, uiteraard weer op Circuit Zolder.

 1. Kris Goris is nieuwe T1 van Schriek na plots vertrek van James Van Vaerenbergh en Stein Stuyck: “Het is aan de spelers om dit te keren”
  Voetbal derde provinciale B

  Kris Goris is nieuwe T1 van Schriek na plots vertrek van James Van Vaeren­bergh en Stein Stuyck: “Het is aan de spelers om dit te keren”

  Nadat T1 James Van Vaerenbergh en T2 Stein Stuyck zondagavond hun ontslag gaven bij Schriek na de verloren competitiewedstrijd in Walem (2-1), stelde de derdeprovincialer woensdagavond een opvolger aan. Met Kris Goris haalt het een oude bekende binnen, want de 53-jarige coach begon er zijn spelerscarrière. Dit seizoen startte hij nog aan zijn derde seizoen bij eersteprovincialer Herselt, maar daar stapte hij begin november op.
 2. Maxim Versteeven (Wellen): “Hopelijk heeft dat ene goaltje nu definitief de ban gebroken”
  voetbal derde nationale B

  Maxim Versteeven (Wellen): “Hopelijk heeft dat ene goaltje nu definitief de ban gebroken”

  Bij grote waterwerken wordt wel eens vaker gekozen voor een drastische drooglegging. Spits Maxim Versteeven maakte het in zijn jonge voetballoopbaan evenwel nog niet eerder mee dat hij in zes wedstrijden niet eenmaal tot scoren kwam. “Het was inderdaad lang geleden, met dank aan maatje Bram Poell”, aldus de 21-jarige aanvaller. “Vorig seizoen vlogen ze er iets vlotter in, dat klopt. Hopelijk heeft dat ene goaltje nu definitief de ban gebroken.”