Sherjill Mac-Donald (l.) zit in de laatste fase van een heel mooie loopbaan.
Volledig scherm
Sherjill Mac-Donald (l.) zit in de laatste fase van een heel mooie loopbaan. © Mpics

Sherjill Mac-Donald (ASV Geel): “Kan als voetballer misplaatste uitspraken een plaats geven”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALEHet actieplan tegen racisme en discriminatie, dat de Voetbalbond samen met Voetbal Vlaanderen en de Waalse afdeling, heeft voorgesteld, kan op veel bijval rekenen. Sherjill Mac-Donald van eersteprovincialer ASV Geel is één van de vele spelers die in zijn loopbaan geen al te fraaie opmerkingen moest incasseren. Al gaat de 36-jarige aanvaller daar heel professioneel mee om. 

 1. Aanvalster Helena Gilson (As-Tongeren) is de nieuwste aanwinst van Asterix Avo: “Een volgende stap in mijn sportief traject”
  Volleybal vrouwen Liga A

  Aanvalster Helena Gilson (As-Tongeren) is de nieuwste aanwinst van Asterix Avo: “Een volgende stap in mijn sportief traject”

  Op de valreep heeft landskampioen en bekerwinnaar Asterix Avo een overeenkomst bereikt met Helena Gilson. De 21-jarige aanvalster volleybalde bij vicekampioen Jaraco As-Tongeren. “Ze is jong, ambitieus en boordevol talent”, verklaart bestuurslid Katja Batens. “Ze past perfect in de visie van de club. Helena Gilson heeft helemaal het DNA en de kwaliteiten die aansluiten bij het project van Asterix Avo.”
 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 1. Koeman over toekomst Messi: "Het ligt in zijn handen"

  Koeman over toekomst Messi: "Het ligt in zijn handen"

 2. De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga
  Play
  HLN SPORTCAST

  De Bilde en Van Damme laten in HLN SPORTCAST hun licht schijnen over Super League Saga