Filou Oostende duldde geen tegenstand in het openingsweekend van de BNXT League.
Volledig scherm
Filou Oostende duldde geen tegenstand in het openingsweekend van de BNXT League. © BELGA

Servaas Buysschaert en Filou Oostende zetten Brussels en Leuven opzij: “We hebben ook Europese ambities”

Basketbal BNXT LeagueLandskampioen en bekerhouder Filou Oostende heeft meteen een statement gemaakt in het openingsweekend van de BNXT League. Na de zege vrijdag in Brussels met 51-105(!) was de kustploeg zondagmiddag ook een maatje te groot voor Leuven (79-56).

 1. Berlaar-Heikant schiet weinig op met puntje tegen Witgoor: “Door de vele gekwetsten is het roeien met de riemen die we hebben”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Ber­laar-Hei­kant schiet weinig op met puntje tegen Witgoor: “Door de vele gekwetsten is het roeien met de riemen die we hebben”

  Derdenationaler Berlaar-Heikant kon zondag voor de eerste keer dit seizoen de nul op het bord houden. Zelf wisten de jongens van Peter Claessens ook geen doelpuntje te maken, waardoor de wedstrijd tegen Witgoor op 0-0 eindigde. Met dat ene puntje schiet Berlaar-Heikant weinig op, maar gezien de vele gekwetsten is één puntje beter dan geen, natuurlijk.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?