Feestje voor Sezoens Achilles Bocholt na bekerwinst tegen Visé.
Volledig scherm
Feestje voor Sezoens Achilles Bocholt na bekerwinst tegen Visé. © Belga

Serge Spooren (Sezoens Achilles Bocholt): “Verdiende bekerwinst in een spannende finale tegen Visé”

handbalHet handbal kreeg zaterdagavond de verdiende aandacht met een rechtstreekse uitzending op Sporza van de finale voor de Beker van België tussen Sezoens Achilles Bocholt en Visé. Het werd een spannende, knappe partij waar de Damburgers met een sterke collectieve prestatie verdiend de vijfde bekerwinst, na een 29-25-overwinning konden behalen. 

 1. Tweevoudig winnaar Arne Devliegher rekent zich nu niet bij favorieten in Beernem: “Door vaderschap minder kunnen trainen”
  TRIATLON

  Tweevoudig winnaar Arne Devliegher rekent zich nu niet bij favorieten in Beernem: “Door vaderschap minder kunnen trainen”

  Samen met de wedstrijden in Kortrijk en Hamme wordt zondag het triatlonseizoen in ons land op gang geschoten met de gekende Kallemoeietriatlon van Beernem. Nadat de wedstrijd vorig jaar werd geannuleerd zijn dit jaar bij de vrouwen alle ogen gericht op Xenia Luxem, winnares in 2019, en bij de mannen op Arne Devliegher die zowel in 2017 als 2019. De Pannenaar rekent zich evenwel dit keer niet tot de topfavorieten, maar wil zich graag tonen in zijn eerste wedstrijd van het seizoen.
 2. Hélène Brasseur is één van de revelaties bij de Red Panthers: “Het gaat allemaal geweldig snel”
  HOCKEY

  Hélène Brasseur is één van de revelaties bij de Red Panthers: “Het gaat allemaal geweldig snel”

  De Panthers spelen vrijdag op het EK in Amstelveen hun halve finale tegen Nederland. Eén van de jonge revelaties bij de Belgen is zonder twijfel Hélène Brasseur. De 19-jarige speelster van Gantoise kent een absoluut topjaar. Vorige maand speelde ze met haar club landskampioen, nu staat ze op het EK tussen de absolute hockeytop. “Het gaat snel, ik vind het zelf een beetje zot”, lacht Brasseur.