Senne Willems, vorig jaar achtste in Kuurne-Brussel-Kuurne, won woensdag in Linter de eerste wedstrijd van de Beker van België.
Volledig scherm
Senne Willems, vorig jaar achtste in Kuurne-Brussel-Kuurne, won woensdag in Linter de eerste wedstrijd van de Beker van België. © VDB

Senne Willems op kop in Beker van België: “Zege in Linter betekent veel, want ik reed amper grote koersen”

Wielrennen junioresIn het Vlaams-Brabantse Linter won Senne Willems (18) woensdag de openingsmanche van de Beker van België voor junioren. In een sprint met drie was de kerel uit Kasterlee sneller dan Maxim Delrue en Gaëtan Verleyen.

  1. City Pirates kegelt eerstenationaler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwinnaar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”
    Voetbal Beker van België

    City Pirates kegelt eerstenati­o­na­ler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwin­naar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”

    Een ding is zeker, verrassingen zijn er altijd wel in de beker en zo ook in Merksem zondagavond. Omwille van de hitte werd de aftrap verlaat naar 19.30 uur en dat bleek een goede beslissing voor City Pirates, dat eerstenationaler Olympique Charleroi ontving. Jeugdproduct Kenneth Ugoh tekende rond het half uur voor de 1-0 na een knappe individuele actie en een sterke thuisploeg hield die voorsprong daarna ook vast. Dat heet dan een stunt en dus mogen de Piraten zich opmaken voor de volgende ronde waarin tweedenationaler Dikkelvenne op bezoek komt.