San Siro Deftinge gaat voor het eerst in zijn bestaan met de titel in eerste nationale lopen.
Volledig scherm
San Siro Deftinge gaat voor het eerst in zijn bestaan met de titel in eerste nationale lopen. © Geert De Rycke

Senne Speliers (San Siro Deftinge): “Eerste titel doet deugd”

Minivoetbal eerste nationaleHet lijkt een boerenjaar te worden voor San Siro Deftinge. De titel pakte het vorige vrijdag al en komende vrijdag kan de ploeg van voorzitter Yves Speliers ook nog de dubbel winnen. Maar first things first. Vrijdag won Deftinge met 5-3 tegen titelhouder Synergie Oudenaarde en dat was voldoende om een feestje te mogen bouwen. Senne Speliers genoot van zijn eerste titel in eerste nationale.

 1. T2 Patrick Asselman gretig begonnen bij Zulte Waregem: “Nieuwe wind door alle geledingen van de club”
  Voetbal Jupiler Pro League

  T2 Patrick Asselman gretig begonnen bij Zulte Waregem: “Nieuwe wind door alle geledingen van de club”

  Bij Zulte Waregem werd tijdens het tussenseizoen een streep getrokken onder de samenwerking met Timmy Simons en Davy De fauw, de assistenten van Francky Dury die tijdens de moeilijke vorige campagne de leiding overnamen om het schip doorheen woelige wateren alsnog de veilige haven in te loodsen. Met Mbaye Leye werd een nieuwe sportieve kapitein aan het roer geplaatst. In diens kielzog kwam ook Patrick Asselman (53) als T2 bij de technische staf. “Ik voelde me hier al na een paar dagen thuis”, zegt de 53-jarige Liedekerkenaar.
 2. Yellow Tigers gaan de overlevingsstrijd aan voor het behoud in de Volley Nations League: “Kapitein Van Gestel is niet inzetbaar”
  vrouwenvolleybal

  Yellow Tigers gaan de overle­vings­strijd aan voor het behoud in de Volley Nations League: “Kapitein Van Gestel is niet inzetbaar”

  Het wordt nagelbijten voor de Yellow Tigers tijdens de laatste week van de VNL-competitie. Vijf landen werden door de internationale volleybalbond als ‘challenger’ aangeduid. Samen met België moeten vier concurrenten strijden voor het behoud. Het WK staat bovenaan de doelstellingen, tegelijkertijd wil de Belgische ploeg in de hoogste internationale volleybalreeks blijven.