Senne Bauwens was aangenaam verrast met een selectie voor het Europees kampioenschap in Nederland.
Volledig scherm
Senne Bauwens was aangenaam verrast met een selectie voor het Europees kampioenschap in Nederland. © Robby Verdickt

Senne Bauwens via Druivencross naar de Vamberg: “Selectie voor Europees kampioenschap overviel me”

veldrijden juniorenBondscoach Sven Vanthourenhout neemt acht junioren mee naar het Europees kampioenschap veldrijden van zondag 7 november op de Vamberg in Drenthe. Meest verrassende naam bij dat achttal is Senne Bauwens.

 1. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”
  futsal eerste nationale

  Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

  Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.
 2. Nathan Volckerick en Avanti Stekene kunnen al drie wedstrijden niet meer winnen: “Na een gelijkspel op Tempo Overijse zou ik zeker niet van een dipje spreken”
  voetbal derde nationale A

  Nathan Volckerick en Avanti Stekene kunnen al drie wedstrij­den niet meer winnen: “Na een gelijkspel op Tempo Overijse zou ik zeker niet van een dipje spreken”

  Twee op negen, de laatste zege dateert van midden november. Op het veld van Tempo Overijse kon Avanti Stekene voor de derde wedstrijd op rij geen overwinning pakken. Que pasa, Avanti? Blessures, zo denkt Nathan Volckerick: “We hebben al vijf of zes wedstrijden niet meer met hetzelfde basiselftal kunnen spelen.”