Felicitaties van Van Der Bruggen, Decostere, Matondo en Popovic voor Senna Miangue (m.) na zijn eerste profdoelpunt: “En zeggen dat de coach me eigenlijk in de ploeg zette om de rushes van Clinton Mata af te stoppen.”
Volledig scherm
Felicitaties van Van Der Bruggen, Decostere, Matondo en Popovic voor Senna Miangue (m.) na zijn eerste profdoelpunt: “En zeggen dat de coach me eigenlijk in de ploeg zette om de rushes van Clinton Mata af te stoppen.” © BELGA

Senna Miangue (Cercle Brugge) zorgt voor derbyzege met eerste profgoal: “Dit maakt veel ellende goed”

VOETBAL 1A‘Ploeg van ‘t Stad’: het spandoek dat de Cercle-spelers na de derbyzege te voorschijn toverden liet weinig aan de verbeelding over. Een burenduel winnen, dat had Cercle al niet meer gekund sinds Buyl en Kabananga op 31 oktober 2013 voor een 2-0-zege van de Vereniging hadden gezorgd. Een seizoen zonder verlies in de derby dateert van 2010-11, toen Cercle beide duels won (3-1 thuis, 0-1 uit). Dat er in de groen-zwarte kleedkamer luidkeels werd gezongen, hoeft dus geen betoog. “Hier moeten we van genieten”, lacht Thomas Didillon, met vijf cruciale reddingen zonder meer de man van de match.