Sebastian Apers had met zeventien punten een belangrijk aandeel in de winst van Asse-Ternat.
Volledig scherm
Sebastian Apers had met zeventien punten een belangrijk aandeel in de winst van Asse-Ternat. © Geert Tresignie

Sebastian Apers wint met Asse-Ternat topper tegen Stevoort: “Tien spelers kunnen het verschil maken”

Basketbal eerste landelijkeVirtueel staat Asse-Ternat na vier speeldagen op de tweede plaats. De fusieclub kan die positie ook effectief bekleden als de inhaalwedstrijd tegen Turnhout donderdag gewonnen wordt. Racing Brugge blijft alsnog buiten schot. Dit weekend nam men alvast na een leuke match met 87-80 de maat van Stevoort.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Dan toch toestemming voor Hel van Kasterlee na crisisoverleg: “Maar finishen zal zonder publiek zijn”
  duatlon

  Dan toch toestem­ming voor Hel van Kasterlee na crisisover­leg: “Maar finishen zal zonder publiek zijn”

  Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft na crisisoverleg met de organisatoren voorlopig toestemming gegeven voor de Hel van Kasterlee op zondag 19 december. Enkel als de hogere overheid de coronamaatregelen voor die datum nog zal verstrengen, kan er roet in het eten gegooid worden van ’s werelds zwaarste duatlon. De crossduatlon is al een hele tijd volledig volzet. Er is wel een wachtlijst aangelegd.
 2. Gilles Ruyssen (RWDM) baalt om uitsluiting: “Mijn verantwoordelijkheid dat we twee punten verloren”
  voetbal 1B

  Gilles Ruyssen (RWDM) baalt om uitslui­ting: “Mijn verantwoor­de­lijk­heid dat we twee punten verloren”

  Tot minuut zeventachtig zag het er naar uit dat RWDM – eindelijk - zijn tweede seizoenzege zou vieren met de supporters, ook al was de ploeg van trainer Vincent Euvrard al na ruim een uur herleid tot tien man na de uitsluiting van Gilles Ruyssen. Maar het bezoekende duo Challouk-Mertens stak daar een stokje voor, telkens in de rol van aangever en afwerker. Met een 2-2 als eindresultaat.