Sebastian Apers had met zeventien punten een belangrijk aandeel in de winst van Asse-Ternat.
Volledig scherm
Sebastian Apers had met zeventien punten een belangrijk aandeel in de winst van Asse-Ternat. © Geert Tresignie

Sebastian Apers wint met Asse-Ternat topper tegen Stevoort: “Tien spelers kunnen het verschil maken”

Basketbal eerste landelijkeVirtueel staat Asse-Ternat na vier speeldagen op de tweede plaats. De fusieclub kan die positie ook effectief bekleden als de inhaalwedstrijd tegen Turnhout donderdag gewonnen wordt. Racing Brugge blijft alsnog buiten schot. Dit weekend nam men alvast na een leuke match met 87-80 de maat van Stevoort.

 1. Kobe Vinken (Schoonbeek-Beverst): “Bij Beringen wat rapen, kan ons woensdag gemoedsrust opleveren”
  voetbal derde nationale B

  Kobe Vinken (Schoonbeek-Be­verst): “Bij Beringen wat rapen, kan ons woensdag gemoeds­rust opleveren”

  Nadat een week eerder tegen Nijlen in het slotkwartier een 3-0-voorsprong verloren ging, bleek het laatste wedstrijdkwart op Wellen er andermaal te veel aan. Kobe Vinken (30), op bezoek bij zijn ex-club, voelde het na afloop als volgt aan: “Als je een wedstrijd lang niets in de pap te brokken hebt, kan je je bij een nederlaag neerleggen. Op Wellen moesten wij het balbezit veelal aan de thuisploeg laten, maar onze organisatie echt wegspelen zat er voor hen toch niet in. En als je dan door een klutsbal genekt wordt, voelt het echt zuur aan.”
 2. Doelman Dries Gijbels en RC Hades vieren tweede periodetitel: “Leuk voor de groep, maar focus moet reeds naar woensdag met de komst van Jong KV Mechelen B”
  voetbal tweede nationale B

  Doelman Dries Gijbels en RC Hades vieren tweede periodeti­tel: “Leuk voor de groep, maar focus moet reeds naar woensdag met de komst van Jong KV Mechelen B”

  Feest bij de boys van T1 Mirko Licata na de 2-1-overwinning tegen Pepingen-Halle, want de eerste prijs is binnen voor de leider met de tweede periodetitel. Veel tijd om te feesten is er niet, want er wacht een pittige week met woensdag de komst van Jong KV Mechelen B en zondag de topper bij naaste achtervolger Cappellen.