Schryvers in actie vorig seizoen, toen nog met rugnummer 52.
Volledig scherm
Schryvers in actie vorig seizoen, toen nog met rugnummer 52. © Photo News

Schryvers start met nieuw rugnummer: “Bijgeloof van de coach, niemand hoger dan nummer 39"

Voetbal 1BJur Schryvers stoomt zich met Waasland-Beveren klaar voor het nieuw seizoen in 1B. De missie is duidelijk voor de Leeuwen, de degradant wil terug naar 1A. Naast het competitieformat veranderde er nog wel wat bij Waasland-Beveren. Zo zal Schryvers niet langer zijn vertrouwde nummer 52 dragen, op vraag van de nieuwe coach.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Alan Haydock staat met Ninove voor lastige verplaatsing naar Petegem: “Niet euforisch, wel heel tevreden als coach”
  voetbal tweede nationale A

  Alan Haydock staat met Ninove voor lastige verplaat­sing naar Petegem: “Niet euforisch, wel heel tevreden als coach”

  Omwille van het WK wielrennen wordt de topper tussen Sparta Petegem en KVK Ninove zaterdagavond al afgewerkt. Normaal speelt de thuisploeg altijd op zondag. De groenhemden zakken vol vertrouwen naar de Deinzese deelgemeente af na hun recente negen op negen. Meer zelfs, als het van coach Alan Haydock afhangt gaat zijn ploeg opnieuw vol voor de drie punten. “Speculeren op een punt is voor mij geen optie”, aldus Haydock.
 2. Simon Van Brussel gaat met Ronse op zoek naar derbyzege: “Niet alleen met goed voetbal, maar ook met goed resultaat”
  voetbal tweede nationale A

  Simon Van Brussel gaat met Ronse op zoek naar derbyzege: “Niet alleen met goed voetbal, maar ook met goed resultaat”

  Na twee nederlagen met het kleinste verschil kreeg SK Ronse vorige week tegen Westhoek eindelijk loon naar werken. Met verzorgd en efficiënt voetbal liepen de blauwhemden tot 4-0 uit. Toch werd het door het blessureleed van heel wat sterkhouders nog spannend in het slot. De eerste zege heeft het jonge Ronse wel vertrouwen gegeven. Dat vertrouwen kwam er op het juiste moment met het oog op de derby tegen Oudenaarde zaterdagavond.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.