In Alken - Schoonbeek-Beverst werden stevige duels uitgevochten. Hier gaan 
 Stijn Punie en Giel Swijngedouw met elkaar in duel.
Volledig scherm
In Alken - Schoonbeek-Beverst werden stevige duels uitgevochten. Hier gaan Stijn Punie en Giel Swijngedouw met elkaar in duel. © Borgerhoff

Schoonbeek-Beverst zet na de rust achterstand om in 1-3-overwinning

Schoonbeek-Beverst had in Alken steeds de wedstrijd onder controle. Alleen sprongen de bezoekers voor de rust te slordig om met de kansen. Maes profiteerde en mikte Alken zelfs op voorsprong. In de tweede helft sloeg de Schoonbeekse scoremachine wel aan en zorgden Jungschleger en Sleypen voor een logische 1-3-zege. “Als gedoodverfde titelkandidaat staan we elke week voor moeilijke opdrachten. Toch slagen we er voorlopig in om die druk aan te kunnen”,  weet Schoonbeek-Beverst topschutter en kapitein Jordi Nijs.

 1. Bart De Durpel en Voorde-Appelterre hebben smaak van zege opnieuw te pakken: “Willen competitief zijn na winterstop”
  Voetbal derde nationale A

  Bart De Durpel en Voor­de-Appelterre hebben smaak van zege opnieuw te pakken: “Willen competi­tief zijn na winterstop”

  Na vijf nederlagen op rij tuimelde Voorde-Appelterre van de top van het klassement naar de middenmoot. Tegen rode lantaarn Sint-Niklaas konden de roodhemden zich vorige week herpakken door met een kleinste verschil eindelijk nog eens een driepunter te vergaren. Een lijn die de ploeg zondag tegen Wolvertem-Merchtem wil proberen door te trekken. Als de fusieclub aan dit seizoen nog wat kleur wil geven, dan gaan er in de resterende wedstrijden voor de winterstop punten moeten gesprokkeld worden.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.