Sasha Weemaes, met de gevolgen van een valpartij op de linkerschouder, hoopt op een seizoen zonder tegenslagen.
Volledig scherm
Sasha Weemaes, met de gevolgen van een valpartij op de linkerschouder, hoopt op een seizoen zonder tegenslagen. © Geert De Rycke

Sasha Weemaes vond na gescheurde achillespees plezier in fietsen terug: “Content met vorm die ik heb”

wielrennen profsOver enkele weken wordt Sasha Weemaes 24, een leeftijd om als sprinter volledig door te breken. Eind deze maand rijdt de Waaslander in Mallorca zijn eerste koers sedert 31 juli 2021. Bij een accident in de Heistse Pijl was zijn linkerachillespees bijna volledig af.

 1. Christophe De Keyser pakt winst in Ironman 70.3 Marbella: “Van start tot finish aan de leiding”
  Triatlon

  Christophe De Keyser pakt winst in Ironman 70.3 Marbella: “Van start tot finish aan de leiding”

  Wat in de schaduw van de winst van Kenneth Vandendriessche in de Ironman van Lanzarote pakte nog een landgenoot uit met een straffe stoot. Christophe De Keyser uit Overijse greep immers zondag de winst in de Ironman 70.3 van het Spaanse Marbella. Voor De Keyser is het zijn eerste winst ooit in een Ironman. Dankzij deze zege heeft hij ook een ticket voor het WK in St George (VS) op zak, waardoor hij zijn zomerplanning moet bijsturen.
 2. Tim Cornelis en BO Beerzel degraderen op basis van doelsaldo naar vierde provinciale: “We lieten het te vaak afweten”
  voetbal eindronde

  Tim Cornelis en BO Beerzel degraderen op basis van doelsaldo naar vierde provincia­le: “We lieten het te vaak afweten”

  BO Beerzel won zijn laatste wedstrijd wel van Halle (3-1), maar de zware 6-2-pandoering tegen Gooreind van vorig weekend werd Berg Op uiteindelijk fataal. Hoewel de drie ploegen in hun eindronde tegen de degradatie allemaal afklokken op drie punten brak een negatief doelsaldo Tim Cornelis en zijn ploegmaats zuur op. Na een al minstens even pijnlijke ontknoping in de reguliere competitie zakt Beerzel alsnog naar vierde provinciale.