Sasha Weemaes, uiterst links, werd in de laatste meters door Tim Merlier, Jordi Meeus en Jasper Philipsen van een medaille gehouden.
Volledig scherm
Sasha Weemaes, uiterst links, werd in de laatste meters door Tim Merlier, Jordi Meeus en Jasper Philipsen van een medaille gehouden. © Photo News

Sasha Weemaes valt in BK net naast podium: “Ploeg trok mijn kaart, maar ik kon het niet afmaken: niet leuk”

wielrennen profsSasha Weemaes was er het hart van in. De Waaslander dacht in Middelkerke vijftig meter van de streep dat hij Belgisch kampioen was. De pion van Sport Vlaanderen-Baloise werd geremonteerd door Tim Merlier, Jordi Meeus en Jasper Philipsen.

 1. Charles Vanhoutte (Cercle Brugge) stond pas voor eerst in basis: “Ik kan niet ontkennen dat het wat knaagt”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Charles Vanhoutte (Cercle Brugge) stond pas voor eerst in basis: “Ik kan niet ontkennen dat het wat knaagt”

  Over Cercle Brugge-KV Mechelen van vorige zaterdag vielen geen grootse verhalen te brouwen. Het werd een geschiedenisloze partij, met amper doelkansen. Twee of drie aan elke kant, met heel veel goede wil. Met elk een punt na de zoutloze 0-0 konden ze bij Mechelen wel leven, bij Cercle Brugge iets minder. Met vier punten bengelen beide ploegen dichter bij de staart van de klassering dan ze bij de start van de competitie voor ogen hadden.
 1. Dani Ramirez maakte in moeilijke omstandigheden debuut bij Zulte Waregem: “Toch van genoten”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Dani Ramirez maakte in moeilijke omstandig­he­den debuut bij Zulte Waregem: “Toch van genoten”

  Tegen Racing Genk belandde Zulte Waregem, tien dagen na het onverhoopte gelijkspel in Club Brugge, weer met beide voeten in de werkelijkheid. Anders dan op Antwerp en in Brugge moest Essevee in de Limburgers vanaf de eerste minuut zijn meerdere erkennen. Maar Mbaye Leye maakte van de gelegenheid gebruik om in het laatste halfuur, toen Genk het gaspedaal wat minder hard indrukte, zijn Spaanse nieuwkomer Dani Ramirez met het Belgische voetbal kennis te laten maken.