Sarah Wijnants, hier in duel met Silke Vanwynsberghe (AA Gent), kan haar zesde titel op rij pakken.
Volledig scherm
Sarah Wijnants, hier in duel met Silke Vanwynsberghe (AA Gent), kan haar zesde titel op rij pakken. © Tresignie

Sarah Wijnants kan met RSCA vierde titel op rij pakken: “Dat zal niet makkelijk zijn, want OHL is ploeg van play-off 1”

vrouwenvoetbal super leagueAnderlecht kan zaterdag een vierde titel op rij veroveren. Voorwaarde is wel dat de ploeg van trainer Patrick Wachel wint tegen OHL, dat woensdag nog vlot kon zegevieren met 3-0-cijfers van Club Brugge. Deze titelmatch gaat niet door op het veld van Crossing Schaarbeek zoals aanvankelijk gepland, maar wordt gespeeld in het Koning Boudewijnstadion.

 1. Veertien Limburgers aan de start van het BK wielrennen bij de mannen
  Wielrennen BK profs

  Veertien Limburgers aan de start van het BK wielrennen bij de mannen

  Alle Limburgse profs, met uitzondering van de geblesseerde Roy Jans (Alpecin Fenix) staan zondag aan de start van het BK in Waregem. Dertien om precies te zijn en daarbij komt nog Simon Daniels die voor het Canadese XSpeed United Cycling Team rijdt. Kanshebbers zijn er altijd, al zal veel afhangen van het wedstrijdverloop. Wordt er gespurt, dan is Jasper Philipsen (Alpecin Fenix) niet kansloos. Misschien tekent Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise) wel voor een herhaling van zijn prestatie in de Baloise Belgium Tour.
 2. Velosport Geluwe organiseert vrijdag en dinsdag telkens twee koersen: “Het was een race tegen de klok”
  WIELRENNEN ELITE Z/C EN BELOFTEN

  Velosport Geluwe organi­seert vrijdag en dinsdag telkens twee koersen: “Het was een race tegen de klok”

  In het kermisvierende Geluwe zijn er vrijdagavond en komende dinsdag telkens twee wedstrijden voor beloften en elite zonder contract. Er mogen telkens 100 renners starten. Vrijdag 18 juni zijn de starturen om 16.30 uur en 19 uur. De aankomst is in de Wervikstraat. Enkele dagen later, op dinsdag 22 juni, start de Grote Prijs van Geluwe met finish in de Ieperstraat om 15 uur en 17.30 uur.
 3. Dirk Daelmans (GS Bree-Beek) wil met zijn team bovenin meestrijden: “Jongeren moeten zich manifesteren”

  Dirk Daelmans (GS Bree-Beek) wil met zijn team bovenin meestrij­den: “Jongeren moeten zich manifeste­ren”

  Eersteprovincialer GS Bree-Beek hervatte vorige week de trainingen. Trainer Dirk Daelmans kreeg met Marc Wagemakers een nieuwe T2. Ook start de club met een B-ploeg in vierde provinciale. Nieuw in de selectie is Robin Van Hoegee die overkomt van van Park Houthalen en en het vertrek van enkele sterkhouders moet opvangen. Dirk Daelmans hoopt met zijn jeugdige kern zo lang mogelijk bovenin de rangschikking mee te strijden.